Als werkende een studie gaan volgen

Je hoort tegenwoordig vaak dat er mensen zijn die al een baan hebben die dan nog graag een studie willen gaan volgen om een hogere positie te kunnen krijgen binnen hun huidige werk, of ├╝berhaupt een andere baan te kunnen krijgen. Het is tegenwoordig namelijk zo, hoe hoger je positie is, hoe meer kans je hebt op een goede en nieuwe baan. Het is daarom ook zo dat als mensen dreigen hun baan kwijt te raken dat ze een opleiding gaan doen om een betere kans te hebben. Maar hoe kun je nou op een goede manier deze studie gaan doen zonder dat je huidige werk hieronder gaat lijden?

Wat moet je doen?

Het is als eerste belangrijk dat je gaat kijken wat de mogelijkheden zijn. Welke studie kun je gaan doen? Gaat mijn huidige werk hier niet onder lijden? En hoe ga ik het regelen? Als dit allemaal rond is kun je gaan bekijken of het mogelijk is met je werk. Veel studies op hogescholen bieden namelijk ook avondstudies aan. Hierdoor kun je overdag nog gewoon werken en in de avond bezig gaan met je studie. Het enige nadeel hiervan is wel dat er veel zelf studie bij zit.

Eventuele bijlessen

Het nadeel van de zelfstudie is wel dat je moeite kan hebben met de vakken en dat je dus niet genoeg uitleg krijgt om het goed te begrijpen. Daarom zijn er bijlessen die je kunt volgen om toch up to date te blijven met je lessen. Hierbij kun je denken aan bijlessen in Rotterdam, maar ook in elke andere stad in Nederland. Bekijk dus goed waar je bijles wilt krijgen en of dit mogelijk is.

Edit