Arboarts in Nijmegen

Arbo arts Nijmegen: tegenwoordig vaak noodzakelijk

We leven in een tijd waarin vaak sprake is van ziekteverzuim. Burnouts liggen om de hoek en men voelt zich sneller opgejaagd. Stress zorgt voor fysieke en mentale klachten wat vaak leidt tot een bepaalde mate van ziekteverzuim. Een Arboarts is in dit soort gevallen noodzakelijk. Niet alleen bij stress gerelateerde klachten, ook bij andere ziektebeelden. Een Arboarts zorgt uiteindelijk voor een goede oplossing voor werkgever en werknemer.

De taken en bevoegdheden van een Arboarts

Allereerst is het handig om aan te geven dat een Arboarts geen bedrijfsarts is. Een Arboarts is een basisarts, die enkel onder toezicht van een BIG-geregistreerde bedrijfsarts mag werken. Maar dat neemt niet weg dat een Arboarts erg nuttig is. Dit type arts werkt vaak samen met een arbodienst. Via gesprekken met werknemers en werkgevers komt een Arboarts meestal tot de kern van de problematiek. Vaak komt dan de daadwerkelijke reden van het verzuim naar boven. Ondanks het feit dat de Arboarts geen bedrijfsarts is, is hij toch bevoegd om een bepaalde diagnose te stellen. Deze diagnoses zijn essentieel voor werkgevers omdat ze inzicht bieden in de loopduur van het verzuim. Als werkgever wil je uiteraard weten hoelang het duurt voordat de zieke persoon weer op niveau kan functioneren.

Vind een passende Arboarts

Door heel Nederland zijn er een scala aan bureaus te vinden die deze dienst aanbieden. Voor een soepele bedrijfsvoering is het handig om een arts te vinden die goede aansluiting vindt bij zowel werkgever als werknemer. Graag attendeert deze  blogpost je op een goede Arboarts in de regio Nijmegen. De Bedrijfspoli is een instelling met talloze jaren relevante ervaring. Voor een gedegen arboarts en ziekteverzuimbestrijder ben je bij hun aan het juiste adres. Mocht je niet in de regio Nijmegen gevestigd zijn, geen probleem! Zoals eerder vermeld zijn er talloze professionele dienstverleners aanwezig door heel Nederland. Bijna elk bedrijf staat open voor een vrijblijvend gesprek om hierin een idee te krijgen van de wensen en vereisten. Hopelijk helpt deze informatie je bij het maken van een doordachte keuze!

Edit