Cloud hosting inzetten via het bedrijf Tilaa

Veel meer dingen worden tegenwoordig online geregeld. Hierbij kun je denken aan het opslaan van bestanden en foto’s. Dit is een groot voordeel omdat je dan alles op een compacte plek hebt staan, en je dus bijvoorbeeld niet je hele huis door hoeft te zoeken naar die bepaalde vakantiefoto’s. Het enige nadeel is wel dat als je geen verstand hebt van computers, dat  het dan best een klus kan zijn om alles goed op te slaan en ook weer terug te kunnen vinden. Maar hoe wordt deze dienst genoemd en wat kun je ermee?

Waarom kiezen voor de cloud

Zoals net ook al kort werd benoemd stappen er dagelijks mensen over op hosting via de cloud en dat is niet zonder reden. Een enorm groot voordeel aan cloud hosting is de schaalbaarheid. Stel dat een website bijvoorbeeld te veel bezoekers krijgt door een mailing of een groot succes van een bepaald product of een blog. Dan is de kans groot dat de website offline gaat omdat het bezoekersaantal te hoog is. Wanneer je host via de cloud gebeurt dit niet omdat bij piekbelastingen resources van andere servers in de cloud worden opgehaald. Dus zelfs bij hoge belasting van de website blijft de website gewoon functioneren. Wat daarnaast ook een groot voordeel is van de cloud is dat je niet meer je eigen hardware hoeft te kopen en te onderhouden.

Waar komt de term vandaan?

Veel mensen denken dat deze term een paar jaar geleden is verzonnen voor de marketing. Dit wordt gedacht omdat nieuwe termen veel meer de aandacht trekken dan oude termen die al een aantal jaar gebruikt worden binnen deze markt. Hoe de term hiervoor werd genoemd is niet precies bekend. Wel is bekend dat deze dienst erg veel lijkt op de term vps server. Het is alleen net iets anders uitgelegd waardoor het een andere dienst lijkt

Edit