De stappen van huiswerkbegeleiding

Stappen huiswerkbegeleiding

Goed plannen. Geconcentreerd werken. Een toets slim voorbereiden. Dat is nog best lastig. Heb jij als student nou extra ondersteuning nodig? Dan is huiswerkbegeleiding van Studiekring iets voor jou. Op school of op een locatie vlak bij jou in de buurt.

Bij huiswerkbegeleiding leer je verschillende dingen zoals: plannen, samenvatten, structureren en zelfstandig werken. Je maakt bij dus over het algemeen je huiswerk in een kleine groep en in een rustige, positieve omgeving. Een voordeel van de huiswerkbegeleiding is dat je het op vaste tijden hebt. Je weet dus precies wanneer je het hebt en wanneer je vrij bent.

Wat zijn de stappen?

Stap 1: de intake

In een intake met je ouders wordt er besproken waar je tegenaan loopt en waarbij je hulp kunt gebruiken. Je wordt meteen ingelicht over het plan van aanpak van je bureau.

Stap 2: Plan van aanpak

Er wordt een persoonlijk plan van aanpak. In het plan van aanpak staan onder meer de leerdoelen, aandachtspunten, het aantal begeleidingsuren, de kosten en de manier waarop we contact houden.

Stap 3: Aan de slag

Tijdens de huiswerkbegeleidingsmiddag ga je zoveel mogelijk zelfstandig aan de slag. Je studiecoach geeft tips, overhoort en bespreekt opdrachten. Of geeft extra oefeningen als er tijd over is.

Stap 4: Voortgang

Je wordt natuurlijk op de hoogte gehouden van de voortgang. Je krijgt 24/7 online toegang tot Mijn Studiekring: een persoonlijk, beveiligd e-dossier. Hierin lees je hoe het gaat én je vindt er andere handige zaken, zoals de aanwezigheid en de status van facturen en betalingen. Daarnaast ontvang je wekelijkse updates per mail.

Stap 5: Evalueren

Elke twee maanden wordt er geavaleerd. Dat kan in een persoonlijk gesprek met je ouders, maar ook telefonisch. Is er minder begeleiding nodig, of juist meer? Dan wordt het plan aangepast zodat je resultaten wel weer kunnen verbeteren en jou school of opleiding wel kunt halen.

Edit