De voordelen van gel nagellak

Ten eerste is het goed om even alle termen op een rijtje te hebben. Gel nagellak en gelnagels worden namelijk nogal eens door elkaar gehaald. Ze maken allebei gebruik van een gel die lang blijft zitten en in veel leuke kleuren beschikbaar is. Maar gel nagellak breng je op je natuurlijke nagel aan net zoals je zou doen met normale nagellak. Het enige verschil is dat je het onder een UV lamp laat drogen.

Gelnagels daarentegen hebben nog een gellaag onder de kleurlaag zitten die extra bescherming biedt aan je nagels, en hierdoor blijft het ook nog eens veel langer goed zitten. Helaas moet dit wel in een salon gebeuren, gel nagellak kan je daarentegen zelf thuis aanbrengen.

Houd je er dus zelf van om je nagels te doen? Dan is gel nagellak de beste keuze, zeker als je ook lekker creatief wilt zijn met je designs. Je hebt namelijk keuze uit alle kleuren die je maar kunt bedenken. Ook verschillende afwerkingen zoals glitter nagellak, metallic nagellak of holographic nagellak behoren tot de mogelijkheden.

Je nagels zien er heel lang mooi en verzorgd uit

De gel die je gebruikt wordt hard onder UV licht. Je zal die dus moeten aanschaffen voordat je aan de slag kunt. Een groot voordeel van de gel is dat het lang blijft zitten op je nagels. Zo hoef je maar om de 2 of 3 weken je nagels te doen! Normale nagellak heeft het al zwaar na een paar dagen, maar gel nagellak houdt het zeker weten veel langer vol. Dit zal al helemaal het geval zijn als je een base coat, twee lagen gekleurde gel en een goede topcoat gebruikt.

Geen last meer van gechipte nagels

Nog een geweldige eigenschap van de gel is dat het zeer bestendig is tegen chippen. Vaak moet je na een keertje afwassen je nagellak al opnieuw aanbrengen, maar gel nagellak is sterker dan dat! Vaak is gellac ook krasbestendig. En tegen de tijd dat je gel nagellak scheurtjes begint te vertonen, is het al lang weer tijd voor een nieuw kleurtje op je nagels.

Het geeft een beschermende laag voor je nagels

Als je last hebt van nagels die snel afbreken of scheuren, kan gel nagellak een uitkomst zijn. De uitgeharde gel is namelijk heel erg stevig. Door deze extra laag hebben je eigen natuurlijke nagels weinig te verduren. En omdat ze zo lang blijven zitten kunnen je nagels ook langer gezond door blijven groeien.

Veel huishoudelijke taken zijn daarnaast ook niet goed voor de gezondheid van je natuurlijke nagels. Water zorgt er bijvoorbeeld voor dat je nagels buigen. Hierdoor krijg je sneller scheurtjes en andere beschadigingen. Door een laag gel nagellak aan te brengen bescherm je ze hier ook tegen. Je nagels zullen niet zo buigzaam zijn en dus door het water beschadigd raken.

Je krijgt een glamorous look op je nagels

Wanneer je niet voor een matterende topcoat kiest, heb je de standaard glanzende uitstraling voor een aantal weken op je nagels. Dit ziet er erg luxueus uit. Zeker als je kiest voor bijvoorbeeld french tips, heb je de verzorgde high society look helemaal te pakken.

Niet storend voor de gevoelige neus

Waarschijnlijk ben je ook bekend met de chemische geur van acrylnagels of de sterke geur van gewone nagellak. Zeker als je een gevoelige neus hebt weet je dat dit erg storend kan zijn. Daarom is gel nagellak ook de betere keuze die je kunt maken, want gel nagellak is namelijk geurloos! Dit maakt het proces nóg een tikje aangenamer. Geen last van nare geurtjes en het hoeft maar even onder de UV lamp, zo gemakkelijk kan het zijn!

Edit