Een dagje weg: wat zijn de leukste opties?

Een dagje weg wat zijn de leukste opties

Op zoek naar tips voor een dagje weg? Lees dan snel verder, want wij geven in dit artikel een paar leuke opties. Is het mooi weer? Of regent het? Wij geven tips voor beide situaties. Je kunt namelijk ook op minder mooie dagen genoeg ondernemen. Ben je op zoek naar iets sportiefs? Of juist een wat rustigere activiteit waarbij je gezellig kunt bijpraten? Ook hier hebben wij rekening mee gehouden. Ontdek de tips voor een leuk dagje weg. 

Bezoek een pretpark

Houden jullie van spanning en avontuur? Dan is een dagje pretpark zeker een leuke optie. In Nederland heb je een aantal mogelijkheden zoals de Efteling en Walibi. De Efteling is een goede keus als je van wat rustigere en sprookjesachtige attracties houdt. Liever wat meer spanning opzoeken? Dan raad ik Walibi zeker aan. Hoe dan ook, een dagje pretpark is altijd gezellig samen met een vriend of een grotere groep. 

Ga naar een museum

Is het minder mooi weer? Of ben je opzoek naar een wat rustiger uitje? Dan heb je ook talloze soorten museums in Nederland. Je kunt het aanbod in de grote stad Amsterdam bekijken, maar ook in wat kleinere steden kun je genoeg mogelijkheden vinden. Maak er bijvoorbeeld meteen een compleet uitje van met een overnachting. 

Verwendag in de wellness 

Samen met je vriend of vriendin op pad? Dan is een dagje wellness ook zeker niet verkeerd. Boek bijvoorbeeld een dagje sauna of een dagentree bij een resort. Ook kun je kiezen voor een beautybehandeling of massage. Even helemaal ontspannen en er tussen uit. 

Ontsnap uit de escape room

Je hebt er vast en zeker al eens van gehoord, de escape rooms. Wellicht dat je al eens hebt geprobeerd eruit te ontsnappen. Ondanks dat je misschien al eens een escape room hebt gedaan blijft het een leuke optie. Je hebt namelijk talloze opties en mogelijkheden. Ook zijn er allerlei verschillende thema’s. 

Stedentrip

Voor een stedentrip hoef je niet perse het vliegtuig te pakken, want in Nederland heb je ook genoeg mooie steden. Neem bijvoorbeeld de trein naar Groningen en ga een dagje shoppen. Ook Nijmegen, Utrecht en Goes zijn leuke steden om een keer bezocht te hebben. Boek vervolgens een hotel en ga in de avond gezellig uit eten. Gegarandeerd hebben jullie een leuke dag en een weekend weg. 

Edit