Een gietvloer in huis, wat is de prijs?

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht of je huidige woning een complete metamorfose wilt geven, begin je vaak bij de basis. Wat doe je met de vloer en de muren? Bij de muren heb je vaak alleen verschil in kleur en keuze voor behang of verf, maar bij een vloer gaat de keuze verder. Kies je namelijk voor een houten of laminaatvloer, ga je voor vinyl of vloerbedekking of kies je voor iets heel anders: een gietvloer. Wat is een gietvloer, wat zijn de voordelen en wat is de prijs van een gietvloer?

De voordelen zijn eindeloos

Wanneer je kiest voor een gietvloer in huis, zal je bij het vooronderzoek al gauw zien dat de voordelen eindeloos zijn. Juist door al deze voordelen, is het onvoorstelbaar dat de populariteit van deze vloeren voor in woningen pas zo laat op kwam. Wat zijn de redenen dat mensen steeds vaker kiezen voor een gietvloer in hun woning?

  1. Ten eerste is het een groot voordeel dat gietvloeren waterdicht zijn. Of het nu gaat om een gietvloer in de keuken, badkamer of woonkamer, het is ideaal. Met een vochtige dweil is de gietvloer in no-time weer schoon en je hoeft je geen zorgen te maken om waterschade.
  2. Het materiaal van de vloer zorgt ervoor dat de vloer comfortabel aanvoelt, waardoor je op je blote voeten of sokken fijn door het huis kunt sloffen. De vloer voelt daarnaast ook nog eens warm aan. Houd je van extra warmte? Gietvloeren en vloerverwarming zijn dé ultieme match!
  3. Een fijn weetje voor de veiligheid. In gietvloeren zit een bepaalde stof verwerkt dat uitslaande brand vertraagt. Hierdoor is een gietvloer in de keuken misschien wel veiliger dan een houten vloer.
  4. Uniek! Gietvloeren zijn uniek omdat jij hem kunt kiezen naar jouw persoonlijke smaak en inrichting. Het maken van een gietvloer is namelijk een mengproces, waarbij je net als mengverf kunt kiezen voor jouw eigen tint. Zo is het dus mogelijk dat je straks een gietvloer in je woning hebt die niet eens in de showroom is te zien.

Wat kost een gietvloer?

Gietvloer prijs” is een veel gezochte woordencombinatie op het internet. Omdat niet veel mensen bekend zijn met het gebruik van een gietvloer in huis, is iedereen erg benieuwd naar de kosten. Toch zal je niet snel een eerlijk en redelijk antwoord krijgen van het internet. Online gietvloer prijzen kunnen namelijk variëren van 30 tot 130 euro per vierkante meter. De kosten van een gietvloer zijn sterk afhankelijk van het gebruik van het materiaal. Een andere prijsbepalende factor is de ondergrond en vervolgens de opbouw van de verschillende lagen.

Kortom, de prijs van jouw nieuwe gietvloer is niet zomaar bepaald. Wil je weten wat de beste keuze is voor jouw huis en waar je (financieel) aan toe bent? Loop eens binnen bij jouw gietvloer showroom!

Edit