Een Ultimaker als ontwerptool

De opkomst van de 3D printer heeft de wereld van het ontwerpen flink veranderd. Daardoor speelt bijvoorbeeld de printer van Ultimaker tegenwoordig een belangrijke rol in het proces. Het is daarmee ook mogelijk om hele nieuwe dingen te leren. Om die reden is het dus ook slim om hier aandacht aan te besteden. Juist ook omdat deze fabrikant heel veel nieuwe mogelijkheden biedt. Dit maakt het extra interessant om ermee te werken. Zeker ook wanneer deze vergeleken worden met de mogelijkheden van de concurrenten. Alle rede om hier dan dus ook goed naar te kijken. Let hier dus op.

De mogelijkheden met filament
Een pluspunt dat de Ultimaker 3D printer bezit ten opzichte van veel andere fabrikanten, is de manier waarop er geprint wordt. Dat komt omdat deze fabrikant anders met materiaalgebruik omspringt. Dat gaat dan natuurlijk om het toepassen van filament. In de meeste printers kan maar één soort filament worden gebruikt. Meestal gaat het dan om PLA of ABS. In de modellen van deze fabrikant is dat anders. Allerlei soorten filament zijn mogelijk. Denk niet alleen aan deze twee soorten, maar ook aan versterkt PLA of aan PC. Zelfs het gebruik van alternatieve materialen is goed mogelijk bij deze printer.

Steeds meer toepassingen vinden
Doordat de Ultimaker 3D printer in belangrijke mate zelf op te bouwen is, is ook goed mogelijk om de printer aan de eigen wensen aan te passen. Dit komt de mogelijkheden op het gebied van ontwerpen natuurlijk ten goede. Er worden allerlei mogelijkheden geboden en met die mogelijkheden is het dan mogelijk om een eigen invulling te geven. Dit is ook de reden waarom deze printers zo populair zijn bij creatief gebruik. Denk dan bijvoorbeeld aan gebruik door kunstenaars. Ook ontwerpers werken graag met dit model. De mogelijkheden lijken eindeloos groot te zijn. Dit is een voordeel.

Andere ideeën kunnen uitvoeren
Wat het zelfbouwprincipe in ieder geval met zich meebrengt, is dat de 3D printer van Ultimaker gemakkelijk is uit te breiden. Dit is een mogelijkheid die geboden wordt. Dat kan worden gedaan door bijvoorbeeld met de add-ons te werken. Die maken het mogelijk om steeds meer innovaties toe te passen. Zonder dat daarbij iedere keer nieuwe investeringen te hoeven doen. Dat maakt het bovendien ook alleen maar leuker om ermee te werken. Dit is een ideale reden om ermee te willen werken. Ook voor toekomstige plannen is dit dus een goede optie als ontwerptool te noemen.

3d printer bouwpakket kopen? Bezoek onze website!

 

 

 

Edit