De fysieke winkel of toch een webshop?

Office 2016

Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop of computer kan je deze via vele verschillende kanalen aanschaffen. Je kunt ervoor kiezen om naar een fysieke winkel te gaan of je nieuwe product online te bestellen. Het heeft beide voor en nadelen en toch is het goed om onderzoek te doen waar jij je komende laptop of computer het voordeligst kan aanschaffen.

De fysieke winkel of het online platform?

Veel mensen kopen online en daarnaast zijn er ook nog genoeg mensen die liever naar een fysieke winkel gaan. Wanneer je ervoor kiest om naar een fysieke winkel te gaan heeft dit in de meeste gevallen een goede reden. Je wilt het product zien, voelen of wellicht ruiken. Dit is voor veel mensen prettig en ook doorgeven wanneer het gaat om de afronding van de aankoop. Wanneer je nog totaal geen idee hebt wat je wilt is het vaak goed je eerst te oriënteren via het online platform. Hier kan je goed oriënteren wat je nu eigenlijk wilt. Daarnaast is het ideaal om prijzen te vergelijken. Wanneer je online op zoek gaat naar een model is het achteraf vaak mogelijk om dit product in een fysieke winkel te bekeken. Daarnaast zijn er ook genoeg webshops die alleen scherpe prijzen kunnen aangeven omdat ze geen fysieke winkels hebben. Hier kan je het product dus voor een goedkopere prijs aanschaffen dan bij de concurrent, echter kan je het product niet eerst in het echt zien.

Welke producten heb je nog meer nodig?

Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop of computer dan heb je naast dit vaak nog een aantal producten nodig. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan een bijbehorende muis of een laptoptas. Daarnaast moet je ook rekening houden met licenties wanneer je bijvoorbeeld gebruik wilt maken van Word, Excel of Office. Wil je bijvoorbeeld Office op je computer of laptop? Dan moet je hierbij een Office 2016 professional plus licentie aanschaffen. Let dus goed op wanneer je een computer aanschaft en je niet zeker weet wat er allemaal voor geprogrammeerd is dat je dit er daarnaast nog bij aanschaft zodat je meteen aan de slag kan.

Edit