Goedkoop internet, vergelijken is absoluut de moeite waard

Veel mensen doen het regelmatig: overstappen naar een andere internetprovider. Het kan je namelijk veel geld besparen. En het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om een keuze te maken tussen de talloze internetaanbieders die er in Nederland zijn, ook vind je dus goedkoop internet. Er zijn vele vergelijkingssites die je hierbij kunnen helpen, zodat je heel snel op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en behoeften een selectie kan maken van passende aanbiedingen. De internetmarkt is continu in beweging, elk jaar worden verbindingen sneller en de ontwikkelingen gaan snel. Daarom is het goed om op een aantal zaken te letten bij je zoektocht.

Verschillende soorten internetaansluitingen

Er worden verschillende soorten internetaansluitingen aangeboden. De belangrijkste zijn die via ADSL of VDSL (de opvolger van ADSL), via de kabel en via glasvezel. Glasvezel biedt verreweg de hoogste internetsnelheden, maar is nog niet overal aangelegd in Nederland, waardoor het nog niet in elk huishouden verkrijgbaar is. Je kunt op de vergelijkingssites eenvoudig controleren met de postcodecheck of er glasvezel mogelijk is in jouw straat. De kabel kennen we vooral van de televisie, die ook via het kabelsignaal je huiskamer binnenkomt. Je kunt ook internet via de kabel laten binnenkomen. Dat betekent wel dat je een televisie abonnement moet hebben. Tot slot is het mogelijk om internet via ADSL of VDSL te kiezen. Dit is vaak goedkoper omdat de internetsnelheid een stuk lager ligt. De internetsnelheid wordt namelijk bepaald door de afstand van jouw woning tot de wijkcentrale.

Wat is het voordeligste internetabonnement?

De keuze voor het meest voordelige internetabonnement is afhankelijk van je persoonlijke wensen. Heb je ook behoefte aan televisie of vaste telefonie dan is het wellicht interessant om voor een alles-in-één-pakket te gaan. Daarnaast is het goed om vooraf te bepalen hoe belangrijk de internetsnelheid voor jou is. Ben jij iemand die continu films en foto’s aan het downloaden of aan het uploaden is, dan kan het vervelend zijn als je een trage internetverbinding hebt. Maar als je internet slechts gebruikt om af en toe iets online op te zoeken of te kunnen e-mailen dan is het voor jou minder interessant om een hoge internetsnelheid te kiezen.

 

Edit