Help, mijn Acer laptop heeft geen geluid!

Geen geluid op je Acer laptop hebben is natuurlijk heel vervelend. Maar meteen daarna een nieuwe laptop aanschaffen gaat wat ver. Vaak zijn problemen met geluid namelijk nog prima te verhelpen. In dit artikel vertellen we je wanneer het geluid op je laptop niet werkt en wat je hieraan kunt doen. Ligt het probleem ingewikkelder? Laat je laptop dan eens nakijken door een professional en ga langs bij een laptopreparatiebedrijf.

Het geluid is gedempt voor 1 programma

Heb je in een enkel programma geen geluid, dan heb je dit waarschijnlijk alleen voor dit programma gedempt. Als je bijvoorbeeld geen geluid hebt bij het afspelen van een YouTube-filmpje in Google Chrome kun je dit veranderen door naar YouTube te gaan en het filmpje af te spelen dat normaal gesproken wel geluid heeft. Terwijl het filmpje wordt afgespeeld, klik je op het speakersymbool van je Acer laptop dat rechtsonder te vinden is. Klik daarna op ‘volumemixer’. In de ‘volumemixer’ kun je nu controleren of je het geluid voor Google Chrome, de browser waarin het YouTube-filmpje wordt afgespeeld hebt gedempt of niet.

Het geluid is gedempt voor alle programma’s

Het is heel eenvoudig te controleren of je het geluid van je Acer laptop voor alle programma’s gedempt hebt. Op de meeste laptops verschijnt er in dat geval een verbodsteken op het speakersymbooltje rechts onderaan. Als je op dat symbooltje klikt, kun je het volume aanpassen. Je kunt het geluid ook dempen door een toets of toetsencombinatie in te drukken. Op multimediatoetsenborden is meestal ook een sneltoets voor het snel dempen van het geluid te vinden.

De speakers van je laptop zijn niet of verkeerd aangesloten

Het gebeurt vaker dan je denkt dat de speakers van laptops niet of verkeerd zijn aangesloten en dat er daarom geen geluid is. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je bij het opruimen de kabels van de speakers van je Asus laptop per ongeluk hebt losgetrokken, maar dat niet in de gaten had of dat je ze hebt losgetrokken, maar daarna verkeerd hebt aangesloten. Blijken de kabels los te zitten, dan sluit je ze eenvoudig weer aan op de aansluiting van de geluidskaart.

De geluidskaart is niet of niet goed geïnstalleerd

Dat je Acer laptop geen geluid heeft, kan ook liggen aan een foutieve installatie van de geluidskaart. Je kunt controleren of de geluidskaart goed geïnstalleerd is door naar ‘apparaatbeheer’ in het configuratiescherm te gaan. Als het zo is dat de geluidskaart van je laptop niet of niet goed geïnstalleerd is of als het zo is dat je een uitroepteken erbij ziet staan, dan betekent dit dat je de drivers van de geluidskaart opnieuw moet installeren.

Zijn de hierboven genoemde redenen niet de redenen waarom je geen geluid hebt op je Acer laptop? Is het geluidsprobleem dus nog niet opgelost? Schakel dan de hulp in van de deskundigen van een computer reparatie bedrijf.

Edit