Het soort 3D printer kiezen

3D-printer-kiezen

Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten als je een Ultimaker 3D printer voor thuisgebruik gaat aanschaffen. In de eerste plaats gaat het dan om het soort printer dat je kiest om mee te werken. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen een model dat al geheel klaar is, of een model dat nog in elkaar gezet moet worden. In het geval van de laatste is er een flink aantal belangrijke voordelen te noemen waarmee de keuze mogelijk een flink stuk gemakkelijker zal worden om te maken. Denk bijvoorbeeld aan de kosten en aan de verdere mogelijkheden.

Beter oog op de kosten houden

Een 3D printer die zelf in elkaar gezet kan worden biedt in de eerste plaats een kostenvoordeel. De printer is namelijk vooral goedkoper dan de complete kant-en-klare printer die ook aan te schaffen is. Dat is vooral belangrijk bij aanschaf, maar nog belangrijker op het moment dat er vervanging plaats moet vinden. Er kan dan gewoon voor het vervangen van onderdelen in plaats van het vervangen van de gehele printer worden gekozen. Dit maakt het natuurlijk een stuk aantrekkelijker op kosten gebied. Dit is vooral voor ondernemers ook een zeer belangrijk pluspunt te noemen.

Uitbreiden wanneer dit nodig is

Met het kiezen voor een 3D printer die zelf op te bouwen is, wordt ook een keuze voor de toekomst gemaakt. Zoals inmiddels misschien al duidelijk is, is de ontwikkeling van deze printers nog lang niet klaar. Wanneer voor een zelf te bouwen variant gekozen wordt, is het ook flink gemakkelijker om upgrades en uitbreidingen toe te voegen op het moment dat deze aangeboden worden. Daarmee is de gehele printer dus een flink stuk langer relevant te houden. Dat maakt het voor heel veel gebruikers flink gemakkelijker om er lange tijd mee te werken en echt tevreden te blijven.

Makkelijker de printer herstellen

Tot slot is het veel gemakkelijker om de 3D printer te herstellen wanneer deze niet langer in orde is. Dat komt bijvoorbeeld doordat veel fabrikanten ervoor hebben gekozen om het printen ook de basis te maken om versleten onderdelen te kunnen vervangen. Er kan dan gewoon een nieuw onderdeel voor de printer worden geprint, met de printer. Wanneer er echter door een fabrikant voor een andere methode is gekozen, dit komt ook voor, dan hoeft dit niet te betekenen dat het lastiger wordt. Ook dan is het vaak nog zo dat de printer heel gemakkelijk te herstellen is.

Edit