Hoe bepaal je de menukaart?

menukaart

Het is niet eenvoudig om een menukaart samen te stellen. Je moet op ontzettend veel aspecten letten. Naast de inhoud, is de opmaak zeker net zo belangrijk. Het moet de gasten aansporen om naar je restaurant te komen. Je moet je aan bepaalde criteria houden om een goede menukaart in elkaar te zetten. In dit artikel lees je meer over dit onderwerp.

Criteria voor een menukaart.

Je wilt natuurlijk alles in goede banen laten verlopen. Om alle punten na te lopen die aanbod komen bij het maken van je kaart, is het goed om dit op een rijtje te zetten. Zo krijg je een overzicht over alle aspecten. Wanneer je dit zelf een lastige opgave vindt, kun je hulp inschakelen. Er zijn bedrijven die je graag helpen met het maken van een mooie kaart. Je kunt hierbij je wensen aangeven. Zodra je alles met elkaar besproken hebt, gaan ze een testmodel voor je klaarmaken. Je kunt daar je bevindingen bij geven en ook waar nodig aanpassen. Het voordeel hiervan is dat er meer ogen over heen gaan, voordat de menukaart gelanceerd wordt. Voordat je start met de opmaak, ga je eerst de inhoud bepalen. Hoeveel gerechten moet erin komen? Welk soort gerechten wil je presenteren? Je imago van je restaurant moet hier duidelijk in worden weergegeven. Als het de klant maar gelijk duidelijk is. Het thema moet duidelijk zijn. Zowel in je kaart als in je gehele restaurant. Zodra je weet welke gerechten je wilt, moet je kijken of dit te veel of te weinig is. Kies voor een middenweg. De gasten moeten niet worden overspoelt met informatie, maar het is ook niet de bedoeling dat ze amper een keuze hebben qua eten. Als de inhoud verder duidelijk is, richt je je op de opmaak. Laat de huisstijl hierin terugkomen. Denk ook goed na over het materiaal dat je wilt gaan gebruiken.

Opzoek naar een mooie menukaart? Neem dan voor meer informatie een kijkje op de website van de The Menu Store.

Edit