Hoe kun je het beste een oude hond verzorgen?

Iedereen wordt een keer ouder. Wanneer je ouder wordt, kan alles een stuk moeilijker gaan omdat je het wellicht niet meer zelf kunt. Dit geldt hetzelfde bij honden. Wanneer honden ouder worden, kan het voorkomen dat hij of zij niet meer alles zelf kan doen. Zo kan de hond geen zin meer hebben in eten of wilt de hond het liefste heel de dag in zijn mand liggen. Dit is hartstikke normaal, hieronder geven we jou een aantal tips om je hond een fijne oude dag te kunnen geven.

Dieren advies is altijd handig als je een oude hond hebt of verzorgt

Als je hond boven de 10 jaar is, zal je hond lichamelijk achteruit gaan. Zo kan lopen erg moeilijk worden en is de kans op pijntjes groter. Zo is de kans dat hij wat vaker valt of struikelt groter. De lichamelijke klachten zijn nog niet direct ernstig. Dit is gewoon ouderdom. Om je hond goed te verzorgen, is het wel handig om even te kijken voor dieren advies. Dit advies kan je aan de dierenarts vragen, aan dierenspeciaalzaken maar ook op het internet heb je veel dierenadvies wat je zou kunnen gebruiken voor het verzorgen van de hond. 

Vaak is het advies van een dierenarts of medewerker van een dierenspeciaalzaak wel wat beter. Deze mensen weten echt waar ze het over hebben en in veel gevallen kunnen ze specifieker antwoord geven op de vraag die je hebt.

Een comfortabele hondenmand kopen als je deze nog niet hebt

Doordat je hond hoe ouder die wordt des te meer in zijn mand gaat liggen, is het wel belangrijk dat deze comfortabel is. Wanneer je een comfortabele hondenmand wilt kopen, zijn er verschillende plekken waar je terecht kunt. Online is vaak een goede optie omdat daar heel veel aanbod is. Daar heb je kleine, grote, dikke, dunne, hoge, lage manden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Het voordeel daarvan is dat er sowieso iets tussen zit wat goed is voor jouw hond en bovendien ook past in jouw interieur.

Een tip, als je hond wat ouder wordt, kan het erg fijn voor ze zijn als ze wat meer ruimte hebben. 

Train je hond niet meer te intensief als zij ouder worden

Je hond is oud geworden en dan is het wel zo fijn als hij of zij ook van haar oude dag kan genieten. Hierom is het van belang dat je de hond niet meer intensief gaat trainen. Leer hierom geen nieuwe trucjes aan die zij voorheen niet konden. De kans op blessures is dan namelijk erg groot. Het is wel belangrijk dat de hond genoeg beweging houdt. Blijf dus ook regelmatig met hem wandelen. Pas wel op, ga niet een marathon met de hond lopen, je kunt natuurlijk nog makkelijk een half uur lopen met de hond, maar verwacht niet teveel van ze. Natuurlijk is het ook van belang om je hond lekker te verwennen. Zo zal je namelijk heerlijk kunnen genieten van de tijd die je nog met je hond hebt.

Edit