Hoe laat ik mijn computer sneller lopen?

Je hebt je computer al een tijdje geleden gekocht en nu zie je dat hij in een keer een stuk trager is geworden. Dit is vrij normaal en veel mensen overkomt dit. Maar dit is natuurlijk vervelend en je wil dat hij weer sneller gaat werken. Je kunt dit op verschillende manieren doen en laten doen. Maar stel dat je nu niet heel veel geld hebt en je dit gewoon zelf kan maken.

software

Overbodige software

Dat een computer traag wordt, kan door verschillende dingen komen. Veel rommel die je eigenlijk nooit op je beeldscherm tegen komt, maar wel achter de schermen veel ruimte in beslag neemt, zorgt voor een grote vertraging van je computer. Want je computer is constant bezig met het verwerken van gegevens die je eigenlijk niet gebruikt. Ook virussen laten een computer erg traag werken. Het opstarten van een computer met een virus kan al heel erg lang duren en als hij het dan eindelijk doet, starten de programma’s ook nog eens heel langzaam op. Dit komt door het virus dat veel onnodige software op de computer zet.

Virussen scannen

Het beste wat je nu kunt doen om je computer sneller te laten lopen, is het starten van een virusscan en virussen opzoeken. Doe dit niet alleen met je virusscanner die al op je computer zit, maar ook met een online virusscanner. Want jouw eigen virusscanner kan ook aangetast zijn door het virus.

Als je het virus hebt gevonden is het een goed moment om je computer op te schonen. Voor het opschonen zijn er ook een aantal programma’s te downloaden. Maar maak zelf ook keuzes bij het opschonen van je computer en verwijder alles wat je niet meer nodig hebt.

 

Als u overbodige software hebt verwijderd, kunt u nieuwe geoptimaliseerde software kopen. Dit kunt u het beste doen bij https://softwarelicense4u.com/

Edit