Hoe vind ik mijn smartphone terug?

Waarschijnlijk heb je deze functie niet vaak nodig, want het is natuurlijk niet goed dat je je iPhone kwijt bent. Het is natuurlijk wel handig dat als je je telefoon kwijt bent, deze ook weer terug vindt. Stel nou dat hij ooit een keer wordt gestolen of dat je hem zelf ergens rond laat slingeren. Dat hoeft niet erg te zijn, als je deze functie op je mobiel hebt zitten.

GPS technologie

Deze functie bestaat niet alleen voor smartphones, maar ook voor laptops en desktops. Wel moet je in een centraal account de apparaten aanmelden. Dat je je smartphone terug kunt vinden is te danken aan de ingebouwde gps-chip, die een signaal doorgeeft aan de verbonden apparaten. Zo’n gps chip wordt ook in dingen gebruikt als navigatiesystemen. Door deze technologie kun je apparaten traceren tot wel minder dan tien meter nauwkeurig. Apparaten als laptops en desktops worden op een andere manier getraceerd, namelijk door de gegevens van wifi signalen om zich heen in zich op te nemen. Instanties zijn al lang bezig om deze technologie te verbeteren. Wat wel een nadeel is, is dat deze manier van traceren iets minder nauwkeurig is dan gps.

Het stappenplan

Maar nu is het zover, je bent je smartphone kwijt. Wat je moet doen, ga ik je vertellen. Zorg dat je op een computer kunt inloggen op het account. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in en log in. Als je dit hebt gedaan druk je op de knop ‘zoeken’. Wat je nu voor je ziet is een plattegrond van de omgeving waar jouw smartphone zich in bevindt. De gekleurde punt die je op het scherm ziet is jouw smartphone, zo kun je dus precies zien waar jouw smartphone zich bevindt!

Ook zijn er meerdere, andere software waarmee je dit soort handelingen uit kunt voeren. Zoals Windows 10. Wil jij ook graag een Windows 10 licentie kopen? doe dit dan hier: https://softwarelicense4u.com/nl/windows-10-professional-licentie-32-64bit-nederlands

gps track en trace

Edit