Je eigen laptop samenstellen

Vindt jij het soms ook moeilijk om de perfecte laptop uit te kiezen? De ene laptop heeft weer een bepaalde functie die je wilt en de andere laptop heeft weer een andere functie die je wilt, maar de perfecte laptop die alle gewenste functies heeft lijkt er maar nooit tussen te zitten. Dan is je eigen laptopsamenstellen de oplossing voor jou. Met zelf je laptop samenstellen kan je je laptop geheel naar eigen wens maken. Zo sluit die perfect aan op de behoefte die jij hebt. In deze blog meer over het fenomeen van laptop zelf samenstellen.

Besturingssysteem

Bijna alle laptops die door de fabriek zijn gefabriceerd, worden geleverd met een Windows besturingssysteem. Maar wat als je eigenlijk helemaal geen Windows besturingssysteem wilt? Misschien wil je wel liever een laptop met Linux, zoals Ubuntu, Fedora of Debian. Het GNU/Linux systeem is eigenlijk in bepaalde facetten nog een stuk beter dan het Windows systeem. De besturingssystemen zijn eigenlijk vrijwel bijna altijd gratis en zijn een heel stuk minder vatbaar voor virussen dan het Windows systeem. 

Buiten het kiezen van een Linux laptop kan je zelfs nog de keuze maken uit een Dual-Boot laptop.
Dit houdt in dat je een laptop krijgt met 2 besturingssystemen naast elkaar. Bij het opstarten van je laptop kan je zelf kiezen met welk besturingssysteem je wilt werken.

Op maat

Het samenstellen van je laptop kan echt op maat. Kies welk type je wilt en hoeveel opslag geheugen je hierbij wilt hebben. Je kan ook nog geheel zelf je processor en RAM module uitkiezen. Je kan op deze manier echt iets unieks samenstellen. Je kan bijvoorbeeld een laptop met 32 GB RAM, of zelfs eentje met 64 GB RAM.

Andere voorbeelden van unieke samenstellingen zijn: laptop met 2 TB SSD, of zelfs een laptop met 4 TB SSD.

Wacht niet langer en stel zelf je perfecte laptop samen!

Edit