Lees hier 5 tips voor de inrichting van een kleine badkamer

Badkamertegels

Je bent net verhuisd naar een nieuwe woning of je gaat renoveren. Tijd om een nieuwe badkamer in te richten. Dit kan vrij lastig zijn. Zeker met een kleine badkamer. Je wilt het liefste dat hij wat groter lijkt en toch wil je er zo veel mogelijk spullen in kwijt. Hoe doe je dit? Lees hier 5 tips voor de inrichting van een kleine badkamer.

Grote tegels geven de indruk dat de badkamer ook groter is

Om te voorkomen dat jouw badkamer nog kleiner lijkt is het gebruik van grote tegels perfect. Door het gebruik van grote vloer- en wandtegels lijkt het of is de badkamer groter. Dit neemt de benauwde sfeer van een kleine badkamer weg. Ook geeft dit over het algemeen een chique en verzorgde uitstraling aan de badkamer.

Zwevend meubilair zorgt voor extra ruimte op de loer

Door de vloer vrij te houden lijkt de badkamer ook weer groter. Neem bijvoorbeeld een wasbak die aan de muur vast zit of doe dit met de kastjes. Dit bespaard ruimte en dat ga je ook terugzien in de badkamer. Maak daarom ook niet gebruik van te grote kasten en wasbakken in de badkamer. Dit gaat er uit verhouding uitzien.

Laat je rommel niet liggen, dit gaat ten koste van de ruimte

Zorg dat zodra de badkamer af is er zo weinig mogelijk rommel op de vloer ligt. Door kleding of handdoeken op de vloer te hebben liggen neemt dit al snel een groot gedeelte van de ruimte in bij een kleine badkamer. Hierdoor kun je het gevoel krijgen dat je weinig bewegingsvrijheid hebt en de ruimte ziet er ook kleiner uit.

Twee vliegen in één klap met een spiegelkast

Een ideale manier om ruimte te besparen is het gebruik van een spiegelkast. Achter de spiegel kun je al je badkamerspullen bewaren. Door dit op deze manier te gebruiken heb je niet een extra kast nodig naast de spiegelkast. Ook heb je al je spullen klaarstaan als je voor de spiegel staat. Dit brengt weer een extra stukje gemak.

Gebruik verschillende kleuren om de badkamer de goede sfeer te geven

Door meerdere kleuren te gebruiken krijg je verschil in diepte in de badkamer. Vooral felle kleuren helpen hier erg goed bij. Doe vooral geen donkere kleuren, dit zorgt ervoor dat de badkamer erg klein lijkt. Durf daarom te combineren met verschillende kleuren. Ga bijvoorbeeld voor badkamertegels in een mooie kleur. Dit zal je een ruimtelijk gevoel geven en je creëert zo een erg sfeervolle badkamer.
Bron: https://www.tegelcentrumsiddeburen.nl/wandtegels/keuken

Edit