Lees hier hoe jij voor een geslaagd kinderfeestje kunt zorgen als je het thuis viert 

Springkussen huren

Het is weer tijd voor een feestje voor jouw kind. Maar je kunt niet een leuke activiteit buitenshuis vinden. Ook kan het zijn dat je een bepaald budget hebt die je niet kunt hanteren als je iets buitenshuis gaat doen. Hoe maak je het nou een geslaagd feestje? Wat moet je doen? Lees hier de tips voor een superfeest.

Nodig een gezellige groep uit

Maak de groep niet te groot maar ook niet te klein. Uiteindelijk bepaalt het gezelschap of het een leuk kinderfeestje is of niet. Ga dus na wat geschikt is betreft de hoeveelheid kinderen. Bedenk hoeveel ruimte je in huis hebt. Wat je thuis gaat doen voor activiteiten en hoeveel kinderen hieraan mee kunnen doen en denk na over hoe druk je het jezelf wilt maken. Vaak is een groepje van rond de 6 het beste. Dit is nog onder controle te houden en hier zijn activiteiten voor te bedenken.

Bedenk een hoofdactiviteit

Wat wil je met de kinderen gaan doen? Ga eerst na wat bij hun leeftijd past. Je kunt bijvoorbeeld nog niet ingewikkelde spelletjes doen als ze 5 jaar zijn. Zo geldt ook dat je niet verstoppertje kunt gaan spelen met kinderen van 13 jaar. Ga dus na wat er bij past. Verder moet je eraan denken of ze er langdurig mee bezig kunnen zijn en of het voor jou als ouder haalbaar is. Ga bijvoorbeeld knutselen om de kinderen uren bezig te houden. Of een beamer huren en ga een leuke Disneyfilm kijken. Vervolgens kun je de andere activiteiten er omheen bedenken.

Bepaal de rest van de activiteiten

Je hebt dus een activiteit waar de kinderen wel een paar uur mee zoet zijn. Toch is het ook wel leuk om tussendoor even iets anders te doen. Ga bijvoorbeeld een spelletje met ze spelen of ga naar buiten om tikkertje of verstoppertje te spelen. Heb je ruimte in de achtertuin dan kun je hier ook een spelletje organiseren. Ook kun je er in dat geval voor kiezen om een springkussen huren. Zo kunnen de kinderen tussendoor even hun energie kwijt en kunnen ze lekker naar buiten.

Edit