Muizenvallen worden steeds populairder

muis

De laatste tijd hebben weer veel huishoudens last van muizen. Dit probleem willen ze streng aanpakken en hierbij vergeten mensen dan ook soms de diervriendelijkheid. In dit artikel vertel ik je over ondiervriendelijke manieren, als het gaat om het vangen van muizen.

Ondiervriendelijk

Als iemand een muis in huis ziet lopen, is meestal de eerste reactie een schreeuw. Veel mensen zijn bang voor muizen en willen daarom er alles aan doen, dat dit dier op een dodelijke wijze zal sterven. Je hebt veel soorten middelen, die je kunt inzetten bij de bestrijding van muizen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld muizenvallen. Muizenvallen zet je op plaatsen, waarvan jij een vermoeden hebt, waar de muizen komen. Het werkt simpel. Je legt een lokmiddel op de muizenval en als een muis erop afkomt en ook maar een stap verzet op de val, slaat de klem toe en de muis zal binnen enkele seconden sterven. Het is een snelle manier om van je ongedierte af te komen, daarom trekt mensen dit zo erg aan. Ze willen juist van het ongedierte af en als de muis erbij om moet komen, maakt dat ze vaak niets uit. Een val werkt hierbij dus goed. Een ander middel is gif. Gif kun je aanbrengen in een lokmiddel en dit zal er ook voor zorgen dat het bloed gaat stollen van de muizen. Daarbij zullen ze ook uiteindelijk sterven. De manieren zijn misschien niet diervriendelijk, maar ze werken wel en goed ook, dus daarom is het zo populairder en blijft dit steeds meer groeien.

Gemakkelijk

Het is meestal zo, dat als je een ondiervriendelijke manier gebruikt voor het vangen van muizen, je eerder van je plaag af bent. Het spreekt mensen mede daarom echt aan. Een plaag is vervelend en daar wil je ook zo snel mogelijk van af. Het is dan wel op een brute wijze, maar jij als mensen ben je blij dat jij eindelijk van je muizenplaag af bent.

Edit