Payroll Professionals

payroll professionals

Als u ervoor kiest om in zee te gaan met een payroll professional, dan is het handig om op de volgende zaken te letten. Door gebruik te maken van een payroll professional geeft u administratieve taken uit handen, vermindert u uw bedrijfsrisico en maakt u het makkelijker om te ondernemen. Maar: onbekend maakt onbemind. Het is daarom verstandig om te kiezen voor betrouwbare payroll professionals. Wij hebben voor u een overzicht opgesteld van de voordelen en de misverstanden met betrekking tot payroll.

Misverstanden & voordelen van payroll

Payroll professionals doen hetzelfde als een uitzendbureau. Maar uitzendbureau’s verschillen in hun werkwijze: een uitzendbureau werft zelf tijdelijk personeel, om het bij een bepaalde bedrijf te laten werken. En als u een uitzendkracht aanneemt, is hij of zij per uur duurder dan een medewerker die via een payroll professional wordt betaald. Bovendien: als u een payroll professional ter hand neemt, dan werft u zelf uw personeel. Uw hele personeelsbestand kan worden overgenomen door de payroll professional.

De kosten van payroll

Op de korte termijn kosten de diensten van een payroll professional u inderdaad geld. Maar daar tegenover staan het grote voordeel: u verkleint uw ondernemersrisico. Bijvoorbeeld: als uw payroll-medewerker voor langere tijd ziek is, dan gaat de uitbetaling van die zieke werknemer wel door. En daar betaalt u als organisatie niets aan mee. Ook de kosten voor begeleiding bij ziekte zijn voor de payroll professional. Bovendien wordt uw hele personeelsadministratie eenvoudiger, zodat dit ook een kostenbesparing is.

De arbeidsvoorwaarden van een payroll-medewerker

Payroll professionals zijn verplicht om een payroll-medewerker dezelfde arbeidsvoorwaarden te bieden, als de overige medewerkers, die direct door het bedrijf zijn aangenomen. Een payroll professional neemt ook het arbeidsverleden en de opgebouwde rechten van het personeel over. Een payroll-medewerker verdient hetzelfde als de overige (niet-payroll) medewerkers van het bedrijf, mits ze allebei dezelfde werkzaamheden uitvoeren, volgens dezelfde cao.

Payrolling is alleen voor grote bedrijven?

Payroll professionals kunnen juist kleine bedrijven goed helpen, want juist daar is het aantal medewerkers laag en de administratieve druk hoog. Door een groot deel van de ondernemersrisico’s weg te nemen en neer te leggen bij de payroll professional, kan een kleine organisatie zich weer richten op de kerntaken.

De regie en de controle

Bij payrolling verlies ik de controle over mijn personeel. Dat is niet correct. Alleen het juridische werkgeverschap wordt overgenomen door de payroll professional; op de werkvloer verandert er niets.

Edit