Tips om af te rekenen met onzekerheid op het werk

Zelfvertrouwen is niet voor iedereen weggelegd. Toch is het een belangrijke voorwaarde om je gelukkiger te voelen op je werk of in het dagelijks leven. Vooral op het werk struikelen we vaak over onze onzekerheden en merken we dat dit de kwaliteit van ons werk beïnvloed. Natuurlijk kan je veel tips voor mannen en vrouwen doornemen en ondertussen weer in je oude gedrag vervallen, maar je moet het ook gewoon doen! En doen is in 9 van de 10 gevallen het grootste struikelblok. Mensen kunnen erop blijven hameren dat je zelfverzekerder moet worden om je werk goed uit te kunnen voeren, maar het is nog veel belangrijker voor jou. Niet alleen op je werk, maar ook in het dagelijks leven is het belangrijk om anders naar jezelf te leren kijken. Je zal merken dat het op het werk dan ook steeds makkelijker zal gaan.

Zorg voor de juiste outfit

Met behulp van een goede outfit zorg je ervoor dat je je lekkerder in je vel gaat voelen op het werk: kijk voor de laatste fashiontrends op de werkvloer eens op mannencenter, zo loop je er volgens de laatste mode bij! Als je de kleren zelf mooi vindt, zal je ook wat zelfverzekerder zijn over je uitstraling.

Werk aan je houding

Je houding zegt alles over hoe jij je op dat moment voelt. Probeer eens voor de spiegel een aantal houdingen uit. Zorg voor een open uitstraling: houd je hoofd omhoog, schouders omlaag en maak oogcontact. Je zal merken dat mensen je niet alleen meer serieus nemen, maar dat je jezelf ook beter gaat voelen.

Doe eens iets onverwachts

Zoek eens de grenzen op! Dit is een hele enge stap, maar kan ervoor zorgen dat je opeens een boost van zelfvertrouwen krijgt. Stap eens direct op je baas af of weiger dat extra uur overwerken. Ga eens pauze houden met dat groepje collega’s. Je zal merken dat het lang niet zo eng is als je dacht.

Edit