Veiligheid verhogen van een tractor!

veiligheid-verhogen-van-een-tractor

Het is niet verplicht, maar het wordt steeds meer gestimuleerd om een tractorbumper aan de tractor te monteren. Steeds meer opdrachtgevers zien het als een vereiste dat tractoren zijn voorzien van een tractorbumper. En dat is niet zonder redenen. Het lijkt wel of de tractors steeds groter worden, maar ook sneller. De kans op ongelukken worden daardoor ook steeds groter en een tractorbumper probeert dit te verminderen.

 

 

Opvallend

Bij een auto zitten de lampen aan de zijkant. Dit zorgt ervoor dat je kan zien hoe breed de auto is, maar bij een tractor is dit helaas niet het geval. Een tractor heeft de lampen in het midden zitten. Dit zorgt ervoor dat de verkeersdeelnemers niet goed kunnen inschatten hoe breed de tractor is en dit vergroot de kans op ongelukken. De tractorbumper is over de hele breedte verlicht waardoor het voor de verkeersdeelnemers duidelijk is hoe breed de tractor is en dit heeft tot gevolg dat de verkeersdeelnemer beter kan anticiperen op een tegemoetkomende tractor.

Veiligheid gaat voorop!

Stel er is sprake van een frontale aanrijding tussen een tractor zonder tractorbumper en een andere verkeersdeelnemer. Je kan je voorstellen dat dat helemaal misgaat. De kans is namelijk groot dat de tractor over de auto heen rijdt. Op het moment dat er een frontale aanrijding is tussen een tractor met tractorbumper en een verkeersdeelnemer dan is de kans groot dat de auto weggesleept wordt in plaats van overreden wordt. Door de tractorbumper te plaatsen op dezelfde hoogte als de bumper van een auto, dan wordt de veiligheid verbeterd.

Grotere bouwprojecten

Bij grotere bouwprojecten staat de veiligheid erg hoog en de kans is groot dat het van je verwacht wordt dat er een tractorbumper is gemonteerd aan de tractor. Het hebben van een tractorbumper verhoogt de veiligheid en zichtbaarheid en dit zal de aanbesteding sterk vergroten.

Functionaliteit

Eerder waren er nog twijfels over de functionaliteit die ten koste gaat door de bumper, maar dat is bijna niet meer het geval. De tractorbumper ziet er steeds beter uit en is niet meer zo hinderlijk als de eerste generatie. Het is namelijk wel van belang dat de draaicirkel niet groter wordt en dat er geen hoogtebeperkingen zijn.

Edit