Verlichting met het oog op de toekomst

led lampen milieu bewust

LED verlichting is de meest moderne en energiezuinige vorm van verlichting. LED lampen hebben een lange levensduur, flikkeren niet en schijnen direct vol licht. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleurentemperaturen.

Verlichting met een groen karakter

LED lampen gebruiken veel minder energie dan gloeilampen, halogeen lampen en spaarlampen. Aangezien veel energie niet schoon wordt opgewekt, is het erg belangrijk om hierop te besparen. Energiebesparing vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen zoals CO2. Dit is dus erg belangrijk als je kijkt naar het milieu en uiteindelijk het welzijn van alle mensen op deze aarde.

Langere levensduur

Het feit dat LED verlichting een langere levensduur heeft is erg belangrijk als we kijken naar energiebesparing. LED verlichting gaat 20 keer langer mee. Dit bespaart zowel op het onderhoud als op de productie. Door de langere levensduur verlaagt de productie van de verlichting. Bij de productie van de verlichting worden schaarse grondstoffen gebruikt.

Minder schadelijke stoffen

Spaarlampen moeten, als ze eenmaal niet meer werken, ingeleverd worden bij een chemokar of een milieustraat. Dit zegt al genoeg over de schadelijke stoffen die spaarlampen bevatten. Als een spaarlamp gebroken is, is het zelfs noodzakelijk dat de ruimte geventileerd wordt zodat de schadelijke stoffen kunnen verdwijnen. Dit is bij LED lampen, gelukkig, niet het geval.

Besparingen

Over het algemeen gezien verdien je de aanschafprijs van een LED lamp binnen vijf jaar terug. Hierna ga je alleen maar besparen. Aangezien een LED lamp gemiddeld 15.000 branduren meegaat kan dit wel 15 jaar zijn. Gemiddeld genomen bespaar je 50 euro per jaar als je vandaag nog je gloeilamp of halogeenlamp weggooit en vervangt voor een LED lamp.

Eerst werden de lampen van 60, 75 en 100 Watt verboden. Tegenwoordig zijn alle gloeilampen van de markt gehaald. Een gloeilamp zet namelijk het overgrote deel van de energie om in warmte en niet in licht. Een duurzame wereld is erg belangrijk. Daarom is vanaf 1 september 2018 de halogeenlamp van de markt gehaald. LED verlichting is de ideale uitkomst aangezien de lampen tegenwoordig minimaal energielabel B moeten hebben.

Ben je overtuigd? Neem dan een kijkje tussen ons grote assortiment: https://www.ledshop-groenovatie.com/led-lampen

Edit