Waarom een barebone laptop kiezen?

Een barebone laptop is een compleet uitgeklede notebook laptop. De laptop heeft alleen nog een moederbord, behuizing en een scherm. Een barebone laptop kan je zelf samenstellen. Dit is het grootste voordeel van een barebone laptop. Je kan alles naar keus maken. Zo heb je geen gedoe meer over het kiezen van de ideale laptop. Je kan hem gewoon zelf samenstellen. Bij het samenstellen komen componenten als; geheugen, processor, SSD, harde schijf, WiFi module en besturingssysteem kijken.

Barebone laptops zijn goedkoper
Laptop bouwen met een barebone is vaak goedkoper dan laptops van bekende merken. De laptops zijn goedkoper, omdat je zelf de keuze kunt maken over verschillende componenten. Je kunt bij je laptop samenstellen vaak ook nog kiezen of je een besturingssysteem wilt of niet. Op deze manier kan je licentie kosten besparen. Je hebt dan, bijvoorbeeld geen licentiekosten voor Windows, omdat je dit simpelweg niet gebruikt. De laatste reden dat de barebone goedkoper is dan laptops van bekende merken is dat je met tweedehands laptop hardware kan werken bij het samenstellen van je ideale laptop.

Liever zelf je besturingssysteem installeren
Als je Microsoft helemaal beu bent of gewoon liever met Linux werkt, dan is een barebone laptop de optie voor jou. Je kan de laptop geheel naar wens samenstellen. Je hebt de keus om een laptop te configureren zonder OS, met Windows of met 1 van de beschikbare Linuxdistributies. Geen gedoe meer over besturingssystemen. Stel hem vanaf nu gewoon zelf samen.

Maak je goedkopere meer geschikt laptop helemaal zelf. Pas hem aan naar de wensen die je wilt en laat hem optimaal werken. Voor je werk bijvoorbeeld een laptop met meer geheugen, voor thuis een goedkope laptop met weinig opties en misschien voor school een snelle laptop, zodat je lekker snel aan je verslagen kan gaan werken. Voor ieder wat wils.

Edit