Waarom is het verstandig om een pre employment screening te houden als bedrijf?

Het aannemen van nieuwe mensen dient zorgvuldig te verlopen. Je weet dan direct wat je aan iemand hebt en kan vrij snel op de nieuwe werknemer bouwen. Wel is het hierbij belangrijk dat je goed kijkt naar de kwaliteiten van een persoon. Dit bepaalt namelijk in hoeverre je iets aan iemand hebt. Hierdoor zul je zelf zien dat er verschillende mensen zijn en dat er bij iedere functie weer iets beter past. 

Je weet beter wat er binnen gaat komen

Als je er voor kiest om van te voren een pre employment screening te doen, zul je zien dat je een veel beter idee hebt van wat iemand gedaan heeft voordat hij of zij bij jouw bedrijf komt werken. Het is namelijk erg belangrijk om van te voren goed te weten of je iemand juist wel of niet kunt vertrouwen. Voor veel mensen is het vertrouwen tussen werknemer en werkgever erg belangrijk. 

Je kunt er ook voor kiezen om iemand juist eerst wat langer te observeren. Zo kom je er zelf vrij snel achter of een werknemer zijn functie wel op de juiste manier vervult. Indien dit niet aan de orde is, dan kun je ervoor kiezen om de werknemer in een vroeg stadium te ontslaan. 

Verschillende keuzes die je kunt maken over een pre employment screening

Als je ervoor gekozen hebt om een pre employment screening te doen, heb je verschillende opties waarvoor je kunt kiezen. Dit gaat onder andere over hoe diep je wilt graven in iemands verleden. Je kunt ervoor kiezen om alleen een digitaal achtergrondonderzoek te doen. Je kunt er ook nog voor kiezen om hier referenties aan toe te voegen. Als je echt alles wilt weten kun je kiezen voor een integriteits interview.

Edit