Waarom zou je aan cloud hosting gaan doen?

Er komen in deze tijd steeds meer nieuwe diensten bij waarmee veel mensen niet bekend zijn. Deze diensten worden wel langzaam steeds belangrijker omdat wel steeds meer mensen het oppikken en het gaan gebruiken. Dit is ook het geval met cloud hosting. Cloud hosting is namelijk een verzamelbegrip voor meerdere diensten. Het voornaamste waarmee deze dienst te maken heeft zijn clouds en verschillende servers. Voor sommige oudere mensen is het moeilijk om dit allemaal te begrijpen. Daarom leg ik in dit artikel uit wat cloud hosting is en wat je er ongeveer mee kunt doen.

De definitie van cloud hosting

Het begrip cloud hosting is een paar jaar geleden gemaakt voor de marketing. Veel mensen denken dat ze dit gedaan hebben om de dienste beter te laten verkopen. Dit heeft wel gewerkt want de dienst in populairder dan ooit. Maar wat kun je nou met cloud hosting? Bij cloud hosting huur je een deel van een grote fysieke server. Je kunt bij sommige bedrijven zelf bepalen hoeveel geheugen en capaciteit je nodig denkt te hebben. En als je er aan het eind van de maand achter komt dat je te weinig of juist te veel geheugen hebt gehuurd, kun je dit gemakkelijk aanpassen als je contact opneemt met het bedrijf.

De vps server

De vps server is de server die je tot jouw beschikking krijgt als je een bepaald aantal geheugen of capaciteit huurt. Het is handig want je kan zelf bepalen welk besturingssysteem je erop wilt hebben en wie er eventueel toegang krijgen tot je server. De mensen die toegang krijgen kunnen er bestanden opslaan, maar ook dingen vanaf halen.

Edit