Wat is Tilaa?

Cloud hosting Tilaa

Er zijn tegenwoordig veel bedrijven die zich bezighouden met de automatisering van servers en clouds. Tilaa is hier een van. Dit houdt in dat mensen hun bestanden en andere dingen op kunnen slaan. Het grote voordeel van een cloud is dat je via meerdere apparaten bij dezelfde bestanden kan. Een paar goede voorbeelden hiervan zijn: DropBox en iCloud van apple. Bij DropBox kun je bestanden in een grote map zetten. Aan deze map kun je mensen toegang verlenen om die map te bewerken. Zo kun je dus met meerdere mensen in die ene map werken. Bij de iCoud kun je foto’s bekijken op alle Apple apparaten die ingelogd zijn op het zelfde account.

Wat is cloud vps?

Tilaa doet ook aan cloud vps. Bij cloud vps is er een grote fysieke server waaraan je verschillende kleine servers kunt koppelen. Dit kan handig zijn voor scholen en grote bedrijven met meerdere locaties. Bij een school kan het handig zijn omdat dan elke leerling een eigen cloud vps toegewezen krijgt. Hiermee kunnen ze inloggen op elke computer binnen het school gebouw met hun eigen bestanden en gegevens. Bij een groot bedrijf kan het handig zijn, omdat dan elke afdeling een eigen cloud vps kan krijgen waar ze hun eigen informatie op kunnen zetten. Hiermee kunnen ze doen wat ze willen zonder dat de grote fysieke server hier toegang tot heeft.

Wat is cloud hosting?

Tilaa doet ook aan cloud hosting. Dit is het grote deel achter de cloud vps. Als iemand bijvoorbeeld een grote fysieke server tot zijn of haar beschikking heeft kan hij of zij hier een stuk van gaan verhuren. Dit worden dan aparte servers met elk een eigen deel opslag. Hier kunnen dus geen andere mensen. Een ander woord voor deze server is een cloud vps. Zo zie je dus dat cloud hosting en cloud vps erg met elkaar in verband staan.

Edit