Wat zijn de rechten van een merkhouder?

Vermoed je dat iemand inbreuk heeft gemaakt op jouw merkenrecht? Dan is het allereerst goed om te weten wat het merkenrecht precies inhoudt, en welke rechten je hebt als merkhouder. In dit artikel gaan we je hier meer over vertellen. Het lijkt misschien eenvoudig, maar dit rechtsgebied kent veel haken en ogen en zeker wanneer je hier zelf weinig tot geen ervaring mee hebt. Lees dit artikel daarom aandachtig door en vraag bij twijfel advies aan een gespecialiseerde merkenrecht advocaat. Zo weet je zeker dat je geen fouten maakt en het conflict verergerd.

Ken je eigen recht

Ben je merkhouder en weet je niet precies wat je rechten zijn? Een merkhouder kan met een geregistreerd merkrecht optreden tegen inbreuk van zijn of haar merkenrecht. Dit geeft bescherming tegen het zonder toestemming overnemen, dupliceren of gebruiken van een merk voor dezelfde of soortgelijke producten en/of diensten. Het gebruik van een merknaam zonder toestemming van de eigenaar kan een schending van het merkrecht opleveren. Vermoed je dat iemand inbreuk maakt op jouw merkenrecht? Kom dan direct in actie! Hoe langer je wacht hoe groter de kans dat het incident uit de hand loopt. Zo is er namelijk ook sprake van inbreuk op merkenrecht wanneer er ongerechtvaardigd voordeel wordt getrokken uit de reputatie van een merk, of als afbreuk wordt gedaan aan die reputatie.

Hulp nodig?

Is het nog niet helemaal duidelijk wat het merkrecht nou precies inhoudt en welke rechten jij hebt als merkhouder? Dan is het verstandig om contact op te nemen met een gespecialiseerde advocaat. Hij of zij kan tot in detail vertellen hoe alles in elkaar zit. Daarnaast voorziet de merkenrecht advocaat je ook direct van passend advies op maat waar je verder mee kunt. 

Gerelateerde afbeelding

Edit