Wil je kunnen acteren?

theater

Droom jij ervan om in de schijnwerpers te staan? tegenwoordig wordt acteren steeds populairder en komen een meer opleidingen vrij om van je opleiding en hobby je beroep te kunnen maken. Er komen allerlei scholen op komst, waarbij je door de juiste begeleiders kan worden opgeleid en je veel kunt leren.

Acteren

Het beroep acteren moet je liggen, bovendien is in deze tijd niet alleen acteren belangrijk, maar ook zang en dans en moet je in deze 3 aspecten in balans hebben. Je moet een allround acteur of actrice worden, want dan wordt je eerder geboekt. Wees bewust hoe je ter werk gaat met het werken naar jouw droom. Acteren is niet niks en je moet er veel voor over hebben. Doe het met al je passie en zet door, ook als het even tegenzit. Acteren wordt vanaf jonge leeftijd al aangeboden. Kinderen kunnen al vanaf jonge leeftijd het acteren leren. Je ziet de laatste jaren, dat er ook steeds meer jonge acteurs opkomst zijn. Ze spelen in heftige films en dat trekt veel publiek. Het is goed om te zien dat de doelgroep van acteurs blijft groeien en dat zowel jong en oud samen komen bij dit beroep. Je moet ook je goed kunnen inleven in personen, ook al voel je je misschien blij, zal je bijvoorbeeld toch boos moeten spelen. Het is sterk aan te raden, dat je al vroeg ermee begint. Je leert zo veel en dat al vanaf jonge leeftijd.

Casting

Als je acteur wilt worden zal je je moeten opgeven voor vele castings. Je moet om kunnen gaan met het kritiek dat je krijgt. Als acteur moet je jezelf ook goed afvragen of je wel tegen afwijzingen kunt. Je kan niet altijd zeker weten of je wordt uitgekozen en vaak zit je lang in spanning af te wachten. Dit beroep ben je en wordt je niet zomaar. Het is best een harde wereld en je moet er wel voor open staan om dit mee te willen maken.

 

 

Edit