Zo beveilig je de garagedeur

Hoewel veel mensen maatregelen nemen om hun woning tegen een inbraak te beveiligen, zien ze de garagedeur vaak over het hoofd. Met name de klassieke kanteldeuren hebben vaak sloten die eenvoudig zijn open te breken. En zeker als de garage direct met de woning is verbonden, komen inbrekers op die manier alsnog eenvoudig je woning binnen. Daarom is het goed om te weten wat je kunt doen om een garagedeur beter te beveiligen om de kans op een inbraak te verkleinen. Lees verder en je weet wat je kunt doen.

De sloten vervangen

Zoals we in inleiding al aangaven, zijn met name de klassieke kanteldeuren vaak niet goed beveiligd tegen een inbraak. Je kunt de sloten echter laten vervangen door nieuwe modern sloten. Bedrijven die garagedeuren leveren, kunnen dergelijke sloten los bestellen en eventueel bij je monteren. 

Daarnaast kun je tijdens de momenten waarop je niet thuis bent een stok in de rails leggen, zodat de deur niet kan worden geopend. Dit is echter een noodoplossing, omdat het belangrijk is dat je niet moet vergeten om de stok iedere keer uit de rails te halen als je wel thuis bent. In geval van nood wil je de garage immers snel kunnen verlaten.

Heb je een garagedeur die elektrisch bedienbaar is? Dan is de kans groot dat het systeem de deur blokkeert als de deur gesloten is, waardoor een inbraak heel lastig is. Voorbeelden van elektrisch aangedreven deuren die van een dergelijk systeem kunnen worden voorzien, zijn o.a. roldeuren (https://www.garagedeurspecialist.nl/garage-roldeuren/) en de bekende sectionaal deuren.

Blindeer de ramen van de garagedeur

Heb je een garagedeur met ramen? Dan is het belangrijk dat van buitenaf niet zomaar de garage kunt inkijken. Op die manier voorkom je dat inbrekers van kunnen zien wat er te halen valt. Heb je dus ramen die niet geblindeerd zijn? Laat ze dan alsnog blinderen.

Zorg voor vrij zicht rondom de garagedeur

Om het minder aantrekkelijk te maken om via de garagedeur in te breken, is het belangrijk dat je het zicht rondom de garagedeur vrij houdt. Concreet betekent dat dat je de beplanting laag houdt, zodat voorbijgangers en de buren vrij zicht op de garagedeur hebben.

Plaats verlichting bij de garagedeur

Het aanbrengen van verlichting bij de garagedeur zorgt ervoor dat inbrekers minder snel bij je inbreken. Ze hebben er immers een hekel aan als ze volop in het licht een slot moeten openbreken. Om te voorkomen dat je verlichting iedere avond en nacht moet branden, is het verstandig om verlichting met een sensortechniek aan te schaffen. Op die manier gaat het licht alleen aan wanneer het nodig is en zal het afschrikwekkende effect op inbrekers overigens nog groter zijn.

Je garagedeur vervangen

Mocht het zo zijn dat je garagedeur op dit moment aan vervanging toe is, dan is het goed om te weten dat er garagedeuren verkrijgbaar zijn die van sloten zijn voorzien die het Politiekeurmerk Veilig Wonen dragen. Bovendien zijn er diverse fabrikanten die extra technieken aan de deur hebben toegevoegd om de kans op een inbraak verder te verkleinen. Vraag hiernaar bij een garagedeuren dealer.

Andere tips om een inbraak tegen te gaan

Naast de besproken tips die specifiek gaan over het verkleinen van de kans op een inbraak via de garagedeur, kun je nog meer dingen doen om een kans op een inbraak in het algemeen te verkleinen. Denk bijvoorbeeld aan het laten legen van een brievenbus en het aansluiten van binnenverlichting op tijdklokken, zodat er regelmatig verlichting in je woning aanstaat. Zorg daarnaast ook dat de vitrage dicht is als je afwezig bent, zodat het van buitenaf lastig is om te zien of er mensen thuis zijn. Wil je nog meer tips om de kans op een inbraak te verkleinen? Bekijk dan ook de 9 gouden tips op de website van Inshared.

Shallow Focus Photography Of Keys

Edit