Pak een tandvleesontsteking altijd op tijd aan

tandvlees

Heb je last van een tandvleesontsteking? Dan is het belangrijk dat je deze zo snel en effectief mogelijk aanpakt. De ontsteking wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van anaerobe bacteriën die je bij de bron dient aan te pakken voordat je nog meer klachten krijgt. Het is altijd belangrijk om je mond en tanden goed schoon te houden om zoveel mogelijk klachten te voorkomen. 

Ga de strijd met schadelijke bacteriën aan

Toch een tandvleesontsteking ook al reinig je dagelijks goed je mond? Dan kun je daar misschien gewoon net even wat meer aanleg voor hebben of raak je tijdens het poetsen of je mond spoelen net niet elk plekje op het tandvlees even goed. Dat is helemaal niet erg maar schadelijke bacteriën huizen nu eenmaal graag op vieze, zuurstofarme plekken in de mond dus als ze eenmaal hun kans zien, zullen ze zich daar snel nestelen met alle problemen van dien. 

Maak het jezelf makkelijk door een compleet pakket te kopen

Gelukkig is het zo dat er talloze producten te koop zijn waarmee je een tandvleesontsteking goed en effectief kunt aanpakken. Heb je nog niets in huis om een ontsteking tegen te gaan? Overweeg dan zeker om een compleet pakket aan te schaffen waarin alles zit wat je maar nodig kunt hebben bij een dergelijke ontsteking. Zo zit je nergens om verlegen en kun je het probleem meteen beginnen te tackelen. 

De PerioTherapy Kit bevat vier verschillende producten

Als je voor een complete kit kiest om tandvleesproblemen aan te pakken heb je ook daar keuze in. Een goed pakket tegen tandvleesontstekingen is de PerioTherapy Gezond Tandvlees Kit. Hierin vind je een viertal producten waarmee je gingivitis effectief kunt aanpakken. Kijk altijd goed of je ook alle producten die in het pakket zitten gaat gebruiken. Gebruik je er bijvoorbeeld slechts eentje van dan is het zonde om een heel pakket te kopen. 

In het pakket zitten vier producten. Dit zijn tandgel, mondwater, een gebitje en een spuitje. 

Waarvoor dienen de mouthtray en het gebitje? 

De laatste twee zijn bedoeld om tandgel in te doen. Het gebitje (mouthtray) kunt je hiervoor vullen met de gel en over de tanden en het tandvlees plaatsen om het middel zo beter in te laten trekken. De spuit vul je eveneens met de gel en daarmee raak je precies op te plekken waar je anders moeilijk bij komt. Zo bepaal je makkelijker waar je dient te zijn en pak je de ontstekingen zo effectief mogelijk aan. 

Mondwater en gel werken zonder nare hulpstoffen

Voor zowel het mondwater als de tandgel geldt dat deze mondvriendelijk zijn en vaak gebruikt mogen worden zonder dat dit gezondheidsproblemen oplevert. Er zijn geen mogelijk schadelijke hulpstoffen zoals alcohol, SLS of chloorhexidine aan toegevoegd. Dit is vaak bij mondwaters wel het geval maar ze hebben geen toegevoegde waarde. Zo heeft alcohol weliswaar een ontsmettende werking maar kan het zorgen voor extra uitdroging van de mond. En dit is natuurlijk precies niet wat je wilt als je spoelt om de mond extra te hydrateren.

Edit