Waarom bloggen de perfecte online marketingtool is

Bloggen begon heel wat jaren geleden als een hobby voor mensen die meer wilden vertellen over hun ideeën, tips en mening. Het was tevens de ideale manier om in contact te komen met gelijkgestemden. De laatste 3 jaar is bloggen ook een zeer bekende online marketingtool geworden. Heel simpel, maar wel de manier om een breder publiek aan te spreken en ook nog eens je eigen werkzaamheden te promoten. Op het Kwaliteitsnetwerk en Digiwerken lazen we al eerder hoe belangrijk online marketing is voor je bedrijf. Maar de reden waarom bloggen ook een perfecte tool is? Dat leggen wij uit.

1. Het is erg simpel

Iedereen met een beetje kennis van de Nederlandse taal en computers kan een blog starten. Je eigen mening, inspiratie en tips delen is voor de meeste mensen niet erg lastig. Je doet het immers de hele dag door, alleen schrijf je het nu op en bereik je er mensen mee. Dat maak bloggen niet alleen eenvoudig, maar ook nog eens erg leuk.

2. Je deelt echte ervaringen

Om je klanten te bereiken moeten ze dichter bij jou als persoon kunnen komen. Op social media en andere kanalen zorgen reclame en meningen van andere mensen er al gauw voor dat ze je in een ander daglicht zetten. Met bloggen laat je zien waar je voor staat en deel je echte ervaringen, dit zorgt ervoor dat klanten je beter begrijpen.

3. Bloggen is een goedkope manier van marketing

Natuurlijk betaal je wel iets voor het verkrijgen van een domein en hosting, maar over het algemeen is bloggen een zeer goedkope marketingtool. Als je gebruik maakt van zoekmachine optimalisatie zal je geen eens reclame hoeven maken. Je wordt snel gevonden en je blogs zijn voor iedereen zichtbaar.

4. Bloggen is een manier om ervaringen te delen met je klanten

Bloggen zorgt ervoor dat je meer contact legt met je klanten. Zij kunnen gemakkelijk reageren op je blogs en samen kunnen jullie discussiëren over het geschreven artikel. Dit zorgt ervoor dat klanten zich gehoord voelen.

Edit