Zwart hout? Dat hoeft niet per sé verbrand te zijn!

Wonen

Er zijn zoveel dingen om van je huis te houden; al het comfort dat het biedt, het gevoel van veiligheid dat het biedt en de vrijheid om veranderingen door te voeren. Maar het personaliseren van jouw huis kan tijdrovend zijn en je vindt het misschien moeilijk om dit te doen!

Dat is veel belangrijker dan je wellicht denkt. Uiteraard geven sommige mensen meer prioriteit aan de directe leefomgeving dan anderen. Het hangt af van de voorkeuren van de persoon. Dat zie je bijvoorbeeld aan de verschillen tussen mensen die heel netjes zijn of maar wat graag de boel de boel laten om zich op uitrusten of andere bezigheden te richten.

Het verfraaien van je huis kan het een stuk gezelliger en comfortabeler maken. Het kost tijd en moeite, maar de voordelen zijn het waard. Een plek creëren waar je je prettig en gelukkig kunt voelen. Waarin thuis komen voelt als een warm bad.

Dat kan wel betekenen dat je op dit gebied nogal vaak aanpassingen zult gaan verrichten. Je hebt in het verleden altijd andere smaken en inzichten gehad dan nu. Het is altijd leuk om af en toe iets te veranderen en een nieuwe woonruimte te hebben, zolang het maar bij je behoeften en functionaliteiten past. Van het opnieuw rangschikken van je meubels tot een volledige renovatie. Dat zijn allemaal zaken waar jij hoogstpersoonlijk over mag beslissen! Maar zolang er drastische veranderingen nodig zijn, wil je wel zeker weten dat je budget dat aankan.

Wees geduldig wanneer je budget lager is dan je plannen. Spaar gewoon lekker een tijdje en pak het eventueel stap voor stap op.

Tuin

Ze zeggen wel eens dat een huis nooit af is, maar voor het geval dat dat voor jou wel het geval is. Tijd voor de volgende plannen! Ook jouw tuin, terras of balkon kan wellicht een beurt gebruiken. Dan kun je hem nu helemaal naar eigen wens inrichten! Wellicht een goed idee om de boel eerst eens netjes te maken. Misschien een rotklus, maar het resultaat mag er vervolgens wezen. De opties die je vervolgens hebt zijn legio. Leg een gazon aan of betegel gewoon de boel.

Wanneer de indeling van je tuin staat kun je gaan bepalen wat voor tuinmeubelen je voorkeur naar uit gaat. Zo kun je bijvoorbeeld gezelligheid creëren met een picknicktafel of juist meer een relaxte sfeer met een loungeset. Ligt het terras al wel op z’n plek? Een vlonder is een heel mooi alternatief in plaats van een terras. Onkruid is geen probleem meer met het worteldoek wat hier onder ligt.

Bedenk je vervolgens wat je wil of niet aan beplanting in de tuin wilt. Ook hier kun je weer alle richtingen uit: Alle kleuren van de regenboog of meer groen? Bodembedekkers of de lucht in? Of je nu kiest voor kleur of groen, hou in ieder geval rekening met de zon het is belangrijk om een plant te kiezen die geschikt is voor jouw tuin. We raden je wel aan om met welke klus aan je tuin ook te beginnen zodra het weer ietsje aangenamer wordt, maar ver voordat de zomer aanvangt. Wanneer het hartje zomer is en de mussen van het dak vallen, wil je uiteraard dat het klaar is en je lekker in je nieuwe tuin kunt ontspannen. Ga je voor jouw droomwoning? Realiseer deze dan met zwart douglas hout voor de tuin.

Edit