Bedrijfspand verduurzamen

zonnepanelen makelaar deventer

Wat is een goede aanpak om je bedrijfspand te verduurzamen? Tegenwoordig lijkt het verduurzamen van je bedrijf een marketingtool. Maar wat maakt je pand nou echt duurzaam?

Zonnepanelen

Steeds meer Nederlanders staan open voor de voordelen van zonnepanelen. Hoe meer zonnepanelen je neemt, hoe voordeliger je uit bent. De aanschaf van zonnepanelen is in één keer veel geld. Er zijn verschillende manieren om dit te regelen. Zo is het mogelijk om voor de aanschaf van zonnepanelen subsidie aan te vragen bij de gemeente. Tevens kan je zonnepanelen financieren middels je hypotheek. Bespreek met je hypotheekadviseur wat de mogelijkheden zijn.

Subsidies

Tegenwoordig hebben veel gemeentes en provincies regelingen betreft subsidies om de inwoners te helpen om hun bedrijf en/of huis te verduurzamen. Daarnaast is het mogelijk om een gunstige lening aan te gaan. Denk hierbij aan een Energiebespaarlening. Deze lening kan je helpen bij energiebesparende maatregelen. Deze lening mag niet alleen maar gebruikt worden voor de zonnepanelen op je huis. Het is hierbij verplicht om ook nog een andere maatregel door te voeren om de duurzaamheid van je huis te verbeteren.

Overleg met je bank

Aangeraden wordt om het gesprek met je bank aan te gaan betreft het financieren van duurzaamheidsmaatregelen. Banken hechten hier ook steeds meer waarde aan en willen hierover zeker met je meedenken. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Het kan ook zo zijn dat u op zoek bent naar een nieuw huis en graag een duurzaam pand koopt. Je kan dan via de bank overleggen hoeveel hypotheek je kan krijgen. Diverse makelaars kunnen je helpen aan een duurzaam pand. Bijvoorbeeld bij Makelaar Deventer.

Daarnaast mogen twee miljoen woningen in 2030 niet meer aangesloten zijn op het aardgasnet. Vanuit de gemeente wordt gekeken naar de wijken die verduurzaamd moeten worden. Kan je hier niet op wachten? Begin dan met het isoleren van je huis. Heb je geen zin om in een bouwput te wonen voor de komende tijd, tijdens de verbouwing? Kijk dan eens naar duurzame huizen die momenteel te koop staan. Ook dit kan al veel geld opleveren.

Edit