Belasting betalen na de vakantie

Shoppen tijdens de vakantie?

Jaarlijks gaan miljoenen Nederlanders op vakantie naar het buitenland. Natuurlijk zijn populaire vakantielanden zoals Spanje, Turkije en Portugal de ideale locatie om te genieten van zon, zee en strand. Maar veel Nederlanders houden zich tijdens de vakantie ook bezig met een andere activiteit: shoppen. In het buitenland vindt u namelijk regelmatig allerlei spullen die in Nederland niet of lastig te vinden zijn.

Souvenirs meenemen vanuit het buitenland

Heeft u tijdens een vakantie de koffer volgegooid met allerlei leuke spullen zoals kleding, souvenirs, elektronica, juwelen, etenswaren? Dan kunt u na de terugvlucht mogelijk onaangenaam worden verrast. U mag namelijk niet zomaar allerlei souvenirs (kosteloos) invoeren naar Nederland. In de meeste gevallen mag u vanuit landen binnen de EU souvenirs invoeren met een maximale waarde van 300 euro. Voor landen buiten de EU geldt een grens van 430 euro. Overschrijdt de waarde van de souvenirs dit bedrag? Dan moet u dit aangeven bij de douane op het vliegveld en betaalt u belasting over het bedrag.

Weten hoeveel u mag invoeren?

Er bestaan duidelijke belastingregels voor het invoeren van souvenirs. Zo mag u van producten zoals kleding, dvd’s, mobiele telefoons en parfum een specifieke hoeveelheid kosteloos invoeren. Ook mag u slechts een aantal namaakproducten invoeren vanuit het buitenland. En is het meestal compleet verboden om dierlijke producten mee te nemen naar Nederland vanaf uw vakantieadres. Ook voor fruit en bloemen zijn er regels ingesteld.

Wilt u precies weten wat u wel en niet mag meenemen na een zonovergoten vakantie? Neem dan contact op via www.belastingtelefoon.nl. Via deze manier krijgt u snel een medewerker van de Belastingdienst te spreken die u alles kan vertellen over de invoerrechten. Op de website van de BelastingTelefoon worden ook alle andere nummers van de Belastingdienst overzichtelijk weergegeven. Er bestaat dus geen makkelijkere manier om snel antwoord te krijgen op al uw belastingvragen!

Edit