Een buislamp gebruiken in een zwaar industriële omgeving

Een buislampje is waarschijnlijk niet de eerste soort verlichting waar je aan denkt als je het hebt over een verlichtingsbron. Dit komt omdat een buislampje een specifieke soort verlichting is dit lang niet op ieder armatuur en op iedere locatie te gebruiken is. Heb je je weleens verdiept in deze soort verlichting? Of heb je geen idee wat een buislamp precies is en wat de voordelen van deze specifieke verlichting zijn? Als dat laatste het geval is, is het zeker aan te raden om dit artikel nog even verder te lezen. We gaan je namelijk uitleggen waarom een buislamp zo uniek is en wat de vele voordelen van deze lamp zijn. Grote kans dat je na het lezen van dit artikel anders over deze verlichtingsbron denkt.

De werking van een buislamp

Veel mensen zijn van mening dat een lamp gewoon een lamp is. Niets meer en niets minder. In principe klopt dit. Maar er zitten toch aardig wat verschillen tussen allerlei lampen. De ene lamp is bijvoorbeeld ideaal voor een industriële omgeving, terwijl een andere lamp bijvoorbeeld thuishoort in een koelkast. Geen enkele lamp is hetzelfde, al zien ze er al vrij snel hetzelfde uit. Het unieke aan een buislampje is dat deze de TL-lamp vervangt. Met een buislamp kun je dus je oude TL verlichting vervangen. Je hoeft het armatuur niet aan te passen, want de vernieuwde buislampen kun je gewoon in het oude armatuur plaatsen. Zo wordt het wel heel eenvoudig om de overstap te maken van je huidige en oude verlichting naar nieuwe buislampen.

Waarom kiezen voor buislampen?

Een buislamp is robuust maar toch licht in gewicht. Daarnaast is het onderhoudsarm, laag in energieverbruik, lang van levensduur en geschikt voor de zones 1, 2, 21 en 22. Het is een multifunctionele lamp die je nog veel voordeel gaat bieden in de toekomst.

Edit