Dingen die je moet weten over cloud hosting

De term cloud hosting is voornamelijk iets van de laatste paar jaar. Maar bijna niemand kan exact uitleggen wat cloud hosting precies is. De grote onduidelijkheid bij aanbieders en afnemers hebben tot vele discussies geleid over wat cloud hosting nou precies is en wat het inhoud. Hieronder probeer ik daarom duidelijk uit te leggen wat cloud hosting is.

Precieze betekenis volgens de meeste mensen

De term cloud hosting is sinds de 21e eeuw een erg populaire en veel gebruikte term. Apple is een van de eerste bedrijven waarmee cloud hosting bekend is geworden. Ze hebben namelijk een dienst ontwikkeld (een cloud) waarmee je allemaal bestanden met je Apple apparaten kon delen. Zo kon je dus de foto’s die je op je iPhone had staan ook gemakkelijk op je iPad bekijken. Maar wat nou de precieze definitie van een cloud is weet bijna niemand. Er zijn maar weinig aanbieders die de precieze definitie van cloud weten te beschrijven. Wat is nou precies cloud hosting? En werkt het voor mijn bedrijf?

Cloud hosting samen met cloud vps

Cloud hosting gaat over het algemeen samen met een vps cloud. Cloud hosting is namelijk het verhuren/ weggeven van opslagruimte op een grote cloud. De delen die verhuurd worden van de grote cloud wort een vps cloud genoemd. De mensen die een vps cloud huren kunnen zelf bepalen wat ze met hun opslagruimte doen. Ook kunnen ze zelf kiezen wat voor een software ze erop willen zetten. De bestanden die de mensen opslaan op hun eigen deel van vps cloud, kunnen de mensen van de grote cloud niet bij.

Edit