Hoe maak je een aangebrande pan schoon?

hoe-maak-je-een-aangebrande-pan-schoon

Als je regelmatig kookt, is het vast wel eens voorgekomen dat je pan is aangebrand. Veel mensen weten niet hoe zij dit goed schoon moeten maken. In dit artikel vertellen we jou een aantal tips die je kunt gebruiken om de aangebrande laag uit jouw pan te verwijderen, zodat jij weer een mooie frisse pan kunt gebruiken in de toekomst. Als je jouw pan na deze tips nog steeds niet schoon krijgt zijn we ervan overtuigd dat jouw pan ook niet meer schoon wordt. Dan is het mogelijk om een nieuwe Habonne pan te kopen. Die pannen zijn erg fijn in gebruik en kwalitatief goed in orde.

De tips die werken voor iedere pan

Om de aangebrande laag uit je pan te verwijderen, is water of de vaatwasmachine soms niet genoeg. Hierom hebben we een aantal tips opgesteld die je kunt gebruiken zodat de pan wel weer schoon wordt. Als een van deze tips niet werkt heb je dus nog een aantal andere tips die je af kunt gaan om tot een schone pan als eindresultaat te komen.

De eerste tip

De eerste tip om je aangekoekte pan schoon te krijgen is door de pan schoon te maken met soda. Vul de pan met water, voeg er een schepje soda aan toe en laat de pan een uurtje staan. Vervolgens pak je de afwasborstel en schrob je het laagje er als het goed is zo uit.

Tip nummer twee

Indien je geen soda in huis hebt kun je de pan schoon proberen te krijgen op een andere manier. Dit doe je door de pan te vullen met warm water en hier een half vaatwastablet aan toe te voegen. Als je dit hebt gedaan laat je de pan een paar uur staan. Na een paar uur kun je hoogstwaarschijnlijk de afwasborstel door de pan halen en de aangekoekte rand uit de pan verwijderen.

Tip nummer drie

De derde tip is voor mensen die thuis het huishouden doen, een tip die ze wellicht al kennen. De tip is namelijk een middel dat is veel huishoudelijke nood een echte redder is. We hebben het namelijk over baking soda. Strooi een beetje baking soda over de aangekoekte pan en vul de pan vervolgens weer met warm water. Laat de pan even staan en probeer de aan koekrand eruit te boenen. Het boenen kun je zowel met de afwasborstel als met de schuurspons uitvoeren.

De vierde tip

Heb je een pan per ongeluk over laten koken met melk erin. Dan kun je proberen citroen in te zetten. Vul je pan met een beetje warm water en voeg hier citroensap aan toe. Na een kwartiertje kun je dan meestal met de afwasborstel de aangebrande laag weg schrobben.

De laatste tip

Als al deze tips nog steeds niet voor een succes hebben kunnen zorgen kun je deze tip misschien als laatste nog proberen. Bij deze tip maak je de pan schoon door middel van een laagje afwasazijn. Voeg een laagje afwas azijn toen met dit keer verrassend koud water. Laat de pan een aantal minuten staan en je kunt het vuil zo los schrobben.

Edit