Hoe werkt Bitcoin?

Ben je van plan Bitcoin te kopen, maar wil je eerst meer weten over deze digitale munt? Verstandig! Het is altijd aan te raden om je goed in te lezen over de munt waarin je wilt investeren. Zo kun je online veel informatie vinden over de geschiedenis, de verwachtingen en de werking achter de munt. Bij Bitcoin is dit niet anders, dit is zelfs de eerste officiële digitale munt! Benieuwd naar hoe Bitcoin werkt, wat het nu precies is en waar je het kunt kopen? Lees vooral verder en we nemen je stap voor stap mee!

Wat is Bitcoin?

Dus, wat is Bitcoin precies? Bitcoin is een digitale munt dat is opgericht in 2008. Het is hiermee de eerste officiële digitale valuta en nog altijd de meest populaire. Bitcoin kan blijven werken dankzij twee belangrijke mechanismen, namelijk de Blockchain en het mijnproces. Daarbij is het unieke aan deze, en alle andere, digitale valuta, dat het decentraal is. Dit betekent dat er geen derde partij bij komt kijken, zoals bijvoorbeeld banken. Dit maakt het enorm interessant, veel beleggers investeren dan ook in Bitcoin. 

Waar koop je Bitcoin?

Maar waar koop je Bitcoin? Dat doe je vanzelfsprekend bij een online exchange zoals bijvoorbeeld Bitvavo, Litebit of Binance. Digitale valuta zijn niet tastbaar en zijn dus alleen online te verkrijgen. Voor welke exchange je kiest hangt volledig af van jezelf. De ene exchange is betrouwbaarder dan de ander en ook betaalt de ene broker meer uit dan de ander. Wil je Bitcoin kopen? Hou dan goed de Bitcoin koers in de gaten. Op het juiste moment inspringen kan het verschil zijn tussen een dikke winst en een groot verlies!

Bitcoin kopen?

Van plan Bitcoin te kopen? Erg leuk! Het investeren in crypto’s als Bitcoin kan erg winstgevend zijn als je weet wat je doet. Waar kun je Bitcoin kopen? Dat doe je dus bij online exchange. Benieuwd naar de betrouwbaarste brokers? Neem een kijkje op de website van Descrypted om de beste brokers te vergelijken op prijs en betrouwbaarheid.

Edit