Hulp bij een scheiding

Een scheiding is iets wat je nooit hoopt mee te maken, maar voor mensen helaas wel realiteit is. Het is tevens iets waar mensen meestal niet over na gedacht hebben en wanneer een echtscheiding moet plaatsvinden, weten de meeste niet wat er moet gebeuren. Daarom is het nuttig om hiervoor een scheidingsadvocaat in arm te nemen die je begeleidt gedurende het gehele traject van een echtscheiding. Wat deze advocaat zoal voor je kan doen? Dat lees je hier!

Een echtscheiding is een hoop werk

Bij een scheiding komen veel gerechtelijker zaken kijken. Zeker als er kinderen betrokken zijn bij de scheiding komen er extra factoren om de hoek kijken. Hieronder leggen we je uit welke stappen je moet volgen en waar de scheidingsadvocaat jouw kan helpen.

  • Echtscheiding Aanvragen: Om het traject in gang te zetten zal de echtscheiding aangevraagd moeten worden bij de rechtbank. Dit moet gedaan worden door een advocaat en deze zal je hier dus bij moeten helpen.
  • Echtscheidingsconvenant: Het convenant dient om zaken vast te leggen. Denk hierbij aan alimentatie en een ouderschapsplan wanneer er kinderen betrokken zijn, maar ook afspraken over de gezamenlijke woning. Dit is slechts de basis van het convenant er kunnen namelijk nog veel meer regels worden vastgelegd. In de meeste gevallen stelt een advocaat dit convenant op en wordt deze bekrachtigd door een rechtbank. Pas dan is zijn de regels definitief.
  • Ouderschapsplan: Hebben jullie kinderen? Dan moeten er regels omtrent alimentatie, omgangsregeling en andere afspraken over de opvoeding worden opgesteld.
  • Inschrijving in registers: Wanneer de scheiding is afgerond en de rechter deze heeft uitgesproken, moet er nog 1 ding worden gedaan. De echtscheiding moet nog worden ingeschreven in de registers van de burgerlijke stand.

Zoek een advocaat waar je je fijn bij voelt.

Nu kan het vinden van een advocaat waar je een klik mee hebt best lastig. Op Lawspot kan je jouw zaak plaatsen in een beveiligde omgeving waar advocaten bij aangesloten zijn. Zo kan je reacties en plannen van diverse advocaten opvragen en kies jij vervolgens de advocaat die bij je past. Een advocaat vinden is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

scheiding

Edit