ICT: werk je dan alleen maar met computers?

ICT werk je dan alleen met computers?

Het is moeilijk om de tegenwoordig een baan te vinden waar je voor opgeleid bent. Bij de meeste opleidingen word je dan ook breed opgeleid. Bij sollicitaties wordt je afgewezen omdat je niet precies kan aangeven waarom je geschikt bent voor een functie. Maar als je verder kijkt, kom je vanzelf iets tegen. Wat dacht je van ICT? Hieronder een aantal redenen waarom werken in de ICT te overwegen is.

  1. Te technisch

De meeste mensen denken dat ICT alles te maken heeft met computers. Dat je op een werkdag duizend formules en andere technische activiteiten moet doen. Maar eigenlijk is het vakgebied erg divers en toegankelijk.

  1. Veelzijdig en diversiteit

Werken in de ICT is erg divers, omdat je in verschillende branches kunt werken. Het is een pré als je iets van computers afweet, maar het gaat eigenlijk om het oplossen van problemen in systemen. Hierbij is het van belang dat je verstand hebt van de functionaliteit van een applicatie om medewerkers te helpen om de veranderende aspecten.

  1. Het is niet zo moeilijk.

Werken met techniek en logica wordt als moeilijk gezien. Maar de jeugd van tegenwoordig is opgegroeid met techniek. Tuurlijk het ICT verhaal is complex en ingewikkeld, maar een baan moet ook weer niet te simpel zijn. Op deze manier kan je je ontwikkelen. Hoe tof is het om alles te weten van computerprocessen van een bedrijf.

  1. Biedt genoeg kansen

Het is nu eenmaal bekend dat er een personeelstekort is. Mensen staan open voor sollicitanten in de ICT. Werkgevers zijn bereidt om je te helpen met een nieuw vak, zolang je ervoor open staat.

5. Ben ik dan een nerd?
Het is leuk om aan de slag te gaan in de ICT. Mensen die werken in de ICT zijn echt niet alleen maar bezig met computers. Ze vinden het alleen leuk om oplossingen voor complexe systemen te verzinnen. Best tof toch?

Edit