Lees hier wat de voordelen zijn om nu te beginnen met elektrisch leasen

Elektrische-auto-leasen

Je ziet ze vaak voorbijkomen op de weg de laatste tijd: elektrische auto’s. Dit wordt met name in combinatie met leasing gepresenteerd. Wat zijn nu de voordelen om een elektrische auto te leasen? Lees hier waarom het nu het moment is voor elektrisch leasen!

Grote ontwikkeling betreft de radius van de auto

De ontwikkeling omtrent elektrische auto’s neemt gigantisch toe. Autofabrikanten zoals Volkswagen hebben een hele lijn van elektrische auto’s uitgebracht. Zo kun je nu al de nieuwe Volkswagen ID 3 leasen. Het voordeel van de ontwikkeling is dat de technologie steeds verder gaat. Verder gaan is in dit geval letterlijk. Aangezien het heel lang een grote uitdaging was om een fatsoenlijke actieradius te behalen. Tegenwoordig is de actieradius van sommige elektrische auto’s al 400 kilometer. Dit scheelt dus niet eens heel veel met een kleine auto die op benzine rijdt.

Minder kosten in wegenbelasting en in brandstof

Natuurlijk is één van de belangrijkste voordelen het financiële aspect. Door een elektrische auto aan te schaffen betaal je nu maar 4% wegenbelasting mits de auto een waarde heeft van onder de 50.000 euro. Dit scheelt jaarlijks dus enorm veel geld. Daarbij komt dat je niet meer fossiele brandstof hoeft te tanken. Een volle tank benzine kost je al snel 60 euro. Dat terwijl een volgeladen elektrische auto gemiddeld maar €14,66 kost. Op lange termijn is een elektrische auto daarom veel voordeliger. Het bijkomende voordeel is ook nog dat je thuis je auto op kunt laden en hiervoor niet naar een tankstation hoeft. De kosten van de stroom die de auto kost kun je mogelijk nog reduceren door zonnepanelen aan te schaffen.

Pas je aan op de toekomstige wet en regelgeving

De wet en regelgeving wordt steeds strenger betreft milieuvriendelijk vervoer. Gevolgen hiervan zijn al dat er in bepaalde gebieden in steden bijna niks meer uitgestoten mag worden. Binnenkort helemaal niks meer. Dit is absoluut niet handig als je in dit gebied moet zijn. Bereid je dus alvast voor op de toekomst. Dit kun je alleen bewerkstelligen met een auto zonder uitstoot.
Het leasen van een elektrische auto brengt dus vele voordelen met zich mee. Zowel financieel als ecologisch. Ga bij jezelf na of je de stap wilt maken.

Edit