Praktische tips bij het kopen van een garagedeur

Sta je op het punt om een nieuwe garagedeur te kopen? Dat is het zeker de moeite waard om dit artikel goed door te lezen. We bespreken namelijk een aantal praktische tips die je kunt gebruiken als je besluit om een nieuwe garagedeur te kopen. Doe je voordeel met de tips!

De afmetingen van de garagedeur

Wanneer je geen garagedeur specialist inschakelt om de deur bij je in te meten en te monteren, maar je besluit om zelfstandig een deur te bestellen, dan is het van groot belang dat je de juiste afmetingen voor het deurblad hanteert.

Wil je liever het meetwerk en de montage uit handen geven? Dan zijn er bedrijven die zich in garagedeuren hebben gespecialiseerd. Je alleen hoeft aan te geven welke deur je wilt hebben. Voor de rest hoef je niks zelf te doen.

De kleur van het deurblad

Wanneer je op zoek gaat naar een garagedeur en je een kleur moet kiezen, dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de kleuren van je woning en de voortuin. Het mooiste is het natuurlijk als de kleur overeenkomt met de tegels voor de garage. Maar wil je echt een afwijkende kleur? Dan is dat ook mogelijk! Vergeet overigens niet dat het belangrijk is om eens in de paar jaar het deurblad van een nieuwe verflaag te voorzien. Door weersinvloeden wordt de kleur immers minder mooi en zal je zo nu en dan het deurblad opnieuw moeten schilderen. Vraag altijd bij een garagedeurspecialist welke verf je het beste kunt gebruiken.

De beveiliging van de garagedeur

Een belangrijk aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien bij het kiezen van een garagedeur, is de beveiliging van het deurblad. Zeker de wat oudere garagedeuren zijn lang niet altijd van een degelijk slot voorzien. Koop je dus een tweedehands garagedeur, doe dan altijd even onderzoek naar de kwaliteit van het slot en koop indien nodig een extra slot bij. Er zijn ook garagedeuren met sloten die van het politiekeurmerk veilig wonen zijn voorzien. Dat geeft wel zo’n veilig gevoel, zeker als de garage met de woning is verbonden. Interessant weetje: deuren die van een elektrische bediening zijn voorzien, zijn beter bestand tegen een inbraak. Dat komt omdat de deur van een optil beveiliging is voorzien.

Het onderhoud aan de garagedeur

Iedere garagedeur vraagt om onderhoud. Maar wanneer je voor een deur van hout kiest, is het belangrijk dat je beseft dat het schilderwerk vaker moet worden uitgevoerd. Laat dat je er echter niet van weerhouden om voor een houten deur te kiezen. Zeker als je een landelijke woning hebt, passen houten deuren immers het beste bij de rest van de woning en de omgeving.

Tot zover onze tips. Heb je nu zelf nog een andere tip die voor onze lezers waardevol zou kunnen zijn? Dan zouden we het hartstikke waarderen als je onze e-mail stuurt met jouw tip zodat we hem bij dit artikel kunnen voegen.

 

Edit