Refurbished iPhone: doen of niet doen?

telefoon

Je ziet het steeds vaker voorbijkomen: een refurbished iPhone. In dit blog leggen we je uit wat refurbished betekent en of je er voor moet kiezen.

Geen tijd om te lezen? Bekijk de belangrijkste voordelen van een refurbished iPhone.

  • iPhone van premium kwaliteit
  • Goede technische en uiterlijke staat
  • Veel goedkoper dan een nieuw toestel
  • Stem de gradatie af op je budget
  • Duurzame keuze
  • 3 jaar garantie
  • Geen BKR-registratie

Betaalbaar kwaliteitstoestel

Met een refurbished iPhone bespaar je tot wel 50% voor een toestel dat er als nieuw uitziet en werkt. Ideaal wanneer je een kwaliteitstoestel wilt aanschaffen, maar een nieuwe iPhone te duur vindt. Refurbished staat voor gereviseerd. Dat betekent dat deze volledig gecheckt, geüpdatet en schoongemaakt is.

In verschillende gradaties

Vind je een klein krasje of deukje niet erg en bespaar je daar graag wat geld mee? Kies dan voor een B-grade: een vier sterren toestel dat er bijna als nieuw uitziet, maar wel lichte gebruikssporen heeft. Liever een toestel waarvan niet te zien is dat die eerder gebruikt is? Voor een paar tientjes meer heb je een A-grade iPhone. Via Refurbished.nl haal je gemakkelijk een refurbished iPhone in huis passend bij je budget.

Verschil tweedehands en refurbished iPhone

Met de aanschaf van een refurbished iPhone weet je dat je een vertrouwde aankoop doet doordat het toestel volledig gecontroleerd is. Een tweedehands toestel daarentegen is niet gecheckt voor verkoop. Je weet dus nooit of het toestel in orde is en draait bij eventuele storingen of fouten zelf op voor de kosten.

Waarom is het zo populair?

Een refurbished iPhone is sinds korte tijd pas echt bekend onder de consumenten. De reden hiervan is onder andere de BKR-registratie welke per 1 mei 2017 van toepassing is. Tegenwoordig is een telefoonprovider verplicht door te geven wanneer er een lening met een kredietbedrag boven de 250 euro wordt afgesloten. De registratie is ontstaan zodat consumenten geen leningen meer kunnen aangaan welke zij eigenlijk niet kunnen betalen. Met een refurbished iPhone schaf je een Apple device aan voor een mooie prijs en daarmee ontloop je een BKR-registratie.

Edit