Tips voor een dagje uit in Amsterdam

Wanneer je een dagje uit gaat is het altijd slim om van te voren alvast een plan te maken. Je hoeft natuurlijk niet alles tot in detail te plannen, maar ongeveer weten waar en hoe laat je ergens wilt zijn kan geen kwaad. Als de stad waar je voor gekozen hebt Amsterdam is, zijn hier een aantal tips waar je dan rekening mee kan houden.

Shoppen in Amsterdam

Wanneer je een dagje gaat shoppen in Amsterdam zijn er veel leuke plekjes waar je heen kan. Denk bijvoorbeeld aan de 7 straatjes. Hier vind je allemaal kleine boutiques. Hier kun je vaak unieke stukken kopen. Heel anders dan de grote winkelketens die in iedere stad wel te vinden zijn. Ook iets wat nu heel populair is, is thriftshoppen. Daar is in Amsterdam ook de perfecte gelegenheid voor. Bekende plekken zijn hiervoor de episode of de kiloshop. Hier vind je dus allemaal tweedehands kleren. Veel van deze kleren zijn nu weer helemaal in.

Nederlandse cultuur opdoen

Wat ook een optie is om te doen, is cultuur snuiven. In Amsterdam zijn er veel plekken waar dit kan. Het Rijksmuseum is een van de bekendste trekpleister. Hier vind je veel mooie schilderijen van veel Nederlandse schilders. Houd er rekening mee dat je hier wel veel toeristen zult zien. Als dat niet iets is wat je leuk vindt is deze optie misschien iets minder voor jou. Zorg dat als je hierheen wilt je van tevoren kaartjes haalt. Vaak ben je in een museum ook wel een aantal uur zoet.

Het Anne Frank huis is ook zeker een goede optie om te bezoeken. Je kunt hier heel goed zien hoe zij leefde in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Waar ze ondergedoken zaten en hoe dat er aan toe ging. Dit is vaak heel indrukwekkend om te zien. Ook hier is het verstandig om van te voren kaartjes te halen. Hier is het ook verstandig om er vroeg bij te zijn, de rijen kunnen namelijk erg lang worden.

Met een bootje door de grachten kan ook heel leuk zijn. Buiten dat je de stad op een mooie manier ziet, is het ook heel gezellig. Ga met een leuke groep mensen de boot op. Neem wat lekkere dingen mee om te eten en te drinken en je hebt gegarandeerd een leuke dag.

Hoe kom je in de stad

Zodra je bedacht hebt wat je wilt gaan doen is het ook verstandig om te bedenken hoe je hier gaat komen. Als je met de trein gaat, kun je vaak nog wel een goede deal bij de NS krijgen. Dit kan veel geld schelen. Als je met de auto gaat is het belangrijk dat je kijkt waar je je auto kunt parkeren. Parkeren Amsterdam Zuid is verstandig als je aan die kant van de stad moet zijn. Parkeren Amsterdam West is weer handiger als je in de buurt van Amsterdam-west moet zijn. Als je niet goed uitzoekt waar je moet zijn kan dat veel tijd kosten. Iets wat je vaak liever niet wilt op zo’n dag. Parkeerkaartjes kun je ook van te voren al regelen.

Edit