Twijfel over het afsluiten van een hondenverzekering?

Hondenverzekering afsluiten of niet

Een hondenverzekering afsluiten of niet? Steeds meer hondeneigenaren sluiten een hondenverzekering af. Dierenartskosten kunnen erg hoog oplopen, wanneer je hond chronisch ziek wordt of last krijgt van zijn heupen. Als je een hondenverzekering voor je hond hebt afgesloten, worden deze kosten deels vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de dekking van het verzekeringspakket. Op Tinki.nl kun je verschillende soorten hondenverzekeringen met elkaar vergelijken. Er zijn ook hondeneigenaren die liever zelf sparen. Wanneer je deze mogelijkheid hebt, is dat ook een goede manier om de eventueel hoge dierenartskosten te kunnen bekostigen.

Voordelen en nadelen van zelf sparen

Als je maandelijks een bedrag weg kunt leggen, dan zit je niet het eerste jaar vast aan de verzekeringsmaatschappij. Als je een honden verzekering afsluit, ben je verplicht een jaar de verzekering af te nemen. Je hebt bij zelfs sparen geen verplichtingen en dus ook niet tot het betalen van een maandelijkse premie. Je kunt zoveel sparen als je zelf wilt. Mocht je het geluk hebben niet al te vaak een dierenarts te hoeven bezoeken, dan kun je nog behoorlijk spaarpotje over hebben. Het nadeel is dat je wel consequent moet sparen, wil je een bedrag kunnen reserveren.

Voordelen en nadelen van een hondenverzekering

Het voordeel is dat je zeker weet dat je de allerhoogste kosten kunt betalen. Dit is een geruststelling voor veel hondeneigenaren. Wat er ook gebeurd, je hond kan altijd geholpen worden. Je wilt hét beste voor je hond, dus je wilt hem ook de medische zorg kunnen bieden die hij nodig heeft. Het nadeel is dat niet alle kosten vergoed worden. Er wordt maar een maximale vergoeding uitgekeerd. Het kan zijn dat je zelf nog kosten maakt. Je betaalt maandelijks een premie en hebt er verder geen omkijken naar. Op Tinki.nl lees je meer over hondenverzekeringen en de verschillende pakketten.

Edit