Wat kun je doen met rietenmatten?

Er zijn veel soorten rietenmatten die je voor veel verschillende doeleinden kunt gaan gebruiken. Zo kun je ze als eerste gebruiken voor een natuurlijke tuinafscheiding. Rietenmatten zijn namelijk gemaakt van natuurlijk riet en ziet er dus mooier uit dan een licht houten schutting in je tuin die precies de scheiding van je tuin weergeeft. De rietenmatten laten deze scheiding deels wegvallen waardoor het ook lijkt alsof je een grotere tuin hebt dan dat het lijkt als je er een licht houten schutting in plaatst. Maar naast het creëren van een natuurlijke tuinafscheiding zijn er nog andere dingen die je kunt doen met de rietenmatten.

Afscheiding van rietenmatten

Verschillende diktes rietenmatten

Omdat de rietenmatten voor verschillende dingen kunt gebruiken kun je de matten dus ook in  verschillende diktes kopen. Zo is het gemakkelijker als je de rietenmatten als natuurlijke tuinafscheiding te gebruiken om de dikste rietenmatten te gebruiken, hierdoor staan ze steviger en kunnen ze meer hebben. Naast dat je een dikke dikte gebruikt is het natuurlijk ook wel belangrijk om ze goed te monteren, anders liggen ze na een windvlaag alsnog op de grond. De montage spullen kun je vaak wel bij het kopen of bestellen van de matten krijgen.

Verschillende doeleinden

Zoals ik in dit artikel al heb benoemd kun je de matten als eerste dus voor een natuurlijke tuinafscheiding gebruiken, daarnaast kun je er ook planten mee afzetten waardoor ze in een bepaalde richting groeien. Ook kun je jouw tuinmeubilair hiermee wat mooier en moderner maken. Je ziet tegenwoordig namelijk vaak dat tuin meubilair gemaakt is van riet, en als je huidige tuin meubilair hier nog niet van gemaakt kun je het eenvoudig moderner maken met het kopen van deze matten. Het is een erg simpele oplossing en het hoeft natuurlijk lang niet zoveel geld te kosten als het aanschaffen van volledig nieuw meubilair.

Edit